Belgische arbitrage zet boel op scherp voor Play-Offs

Opstootjes moeten vermeden worden in de Play-Offs
Opstootjes moeten vermeden worden in de Play-Offs Foto: © Gvg/Photo News

Na een weekend zonder verplichtingen, komt Club Brugge zondagavond eindelijk weer in actie. Op Jan Breydel is rivaal Anderlecht te gast. Voor beide ploegen de eerste wedstrijd van de Play-Offs. Blauw-Zwart begint met een recordvoorsprong van acht punten aan Play-Off I, waardoor de titelstrijd al zo goed als beslist is. Dat betekent echter niet dat de andere ploegen niets voor te spelen hebben. De strijd zal ongetwijfeld losbarsten. Door de scheidsrechters zal er daarom op een aantal punten strenger worden toegezien.

Het Professional Refereeing Department vindt dat nodig. Zo zal er sneller een gele kaart worden getrokken voor overtredingen of gedrag waaruit een gebrek aan respect voor de tegenstander of de scheidsrechter blijkt, klinkt het bij Het Laatste Nieuws. Dat geldt overigens niet alleen voor de spelers binnen de lijnen, maar ook voor de coaches en reservespelers. ''Tijdens deze play-offs willen we een sfeer van respect en fair play creëren voor het plezier van het spel'', klinkt het. Opstootjes of duw- en trekwerk worden dan ook niet meer getolereerd. Een belangrijke rol is weggelegd voor de VAR. Wat buiten het gezichtsveld van de scheidsrechter gebeurt, mag worden aangegeven door de VAR. En ook dan mag de ref nog een gele kaart geven.

In eerste instantie mocht de VAR alleen ingrijpen als er sprake was van een mogelijke rode kaart. Spelers moeten dus nog meer dan normaal hun hoofd gebruiken. Daarnaast moeten ook de spelers en hun fysieke integriteit extra beschermd worden, desnoods via een disciplinair procedure. ''We hebben de scheidsrechters gevraagd tolerant te zijn bij duels om het spel zo min mogelijk af te breken. Maar in alle situaties die de veiligheid van een speler in gevaar brengen, zal er streng en feitelijk opgetreden worden'', klinkt het nog. Dat belooft wat voor de komende wedstrijden...

Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
1/04
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
7/04
Club Brugge
18:30
Anderlecht
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand