Antwerp FC geeft Club het goede voorbeeld

Lior Refaelov van Antwerp FC
Lior Refaelov van Antwerp FC Foto: © Jan De Meuleneir/Photo News

Na de nederlaag tegen Anderlecht heeft Club Brugge nog één wedstrijd in de reguliere competitie om met een goed gevoel aan de Play-Offs te beginnen. Op de laatste speeldag komt laagvlieger Royal Excelsior Mouscron op bezoek. Eerder dit seizoen bewees de ploeg van Jorge Simão echter al een vervelende tegenstander te kunnen zijn. Maandagavond trad ze aan tegen Antwerp FC. Bij een overwinning is de Great Old zeker van een ticket voor de Play-Off I.

Er stond vanavond dus veel op het spel voor Antwerp FC. Niet alleen wilde de ploeg van Frank Vercauteren winnen om dat felbegeerde ticket te veroveren. Ook had ze wat recht te zetten na de pijnlijke nederlaag tegen Anderlecht. De ploeg van Vincent Kompany, die zondagavond dus zegevierde tegen Club Brugge, legde de zwaktes van Antwerp pijnlijk bloot en won een week geleden met 1-4 op de Bosuil. Vanavond moest het dus over een andere boeg bij de Great Old. Met Dieumerci Mbokani, wellicht bezig aan zijn laatste maanden bij Antwerp, in de basis, gingen de bezoekers op zoek naar de vroege voorsprong.

Die vonden ze na 22 minuten. Natuurlijk was het Mbokani die de score opende. Hoewel de spits dit jaar alweer 36 kaarsjes uitblaast en in de afgelopen maanden sukkelde met blessures, is hij nog altijd één van de betere op de Belgische velden. Niet voor niets zou Anderlecht naar verluidt geïnteresseerd zijn in de komst van Mbokani. Hij is na dit seizoen transfervrij. Dat geldt overigens ook voor Lior Refaelov. Ook zijn dossier zou in het Lotto Park naar gekeken worden. Maar goed, de wedstrijd. Aan alles was te zien dat Antwerp de kater van vorige week van zich af wilde spelen. ''Het is gretig en legt zijn wil op aan Moeskroen'', klonk het bij Sporza.

https://twitter.com/official_rafc/status/1381685389967130637?s=20

Tien man

Nog voor de pauze kregen de Antwerpenaren echter een flinke tik te verwerken. Maxime Le Marchand moest namelijk inrukken met een rode kaart. In een poging zijn eigen fout te herstellen, ging hij te stevig door op zijn tegenstander. Antwerp zocht met een 0-1 voorsprong de kleedkamer op. De tweede helft had niet lang de tijd nodig om te ontbranden. Eerst verdubbelde Mbokani met zijn tweede de score, alvorens Royal Excelsior Mouscron een minuut later alweer de aansluitingstreffer produceerde. Dat beloofde wat.

De goal van Fabrice Olinga gaf Royal Excelsior Mouscron weliswaar kracht, maar niet genoeg om de gelijkmaker te forceren. Sterker nog, Antwerp maakte er aan de andere kant 1-3 van. Dit keer was het niet Mbokani, maar Abdoulaye Seck die doel trof. Hoewel beide ploegen in het vervolg mogelijkheden kregen om doelpunten te maken, leken die niet meer te vallen. Vlak voor tijd bracht Hamdi Harbaoui toch nog de spanning terug in de wedstrijd. De zege kwam echter niet meer in gevaar voor Antwerp, dat zich heeft verzekerd van de Play-Off I. Royal Excelsior Mouscron heeft rechtstreekse degradatie daarentegen nog niet ontlopen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
ma
13/05
Club Brugge
20:30
Union Saint-Gilloise
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand