Antwerp deelt Genk flinke dreun uit en waarschuwt Club

KRC Genk-trainer John van den Brom
KRC Genk-trainer John van den Brom Foto: © Ses/Photo News

Club Brugge speelt zondagavond de laatste wedstrijd in de reguliere competitie. Tegenstander is Royal Excelsior Mouscron, dat nog strijdt tegen rechtstreekse degradatie. Bij een overwinning op de laagvlieger vergroot Blauw-Zwart de voorsprong op KRC Genk. De ploeg van John van den Brom gaf zaterdagavond een 1-2 voorsprong uit handen op bezoek bij Antwerp FC.

Zowel Antwerp FC als KRC Genk verzekerde zich op de voorlaatste speeldag van de reguliere competitie van een ticket voor Play-Off I. Heel veel stond er vanavond dus niet meer op het spel. Dat wilde echter niet zeggen dat beide ploegen niet wilden winnen. Met de start van de Play-Offs in aantocht wilden beide ploegen natuurlijk niet nog verder achterop raken bij koploper Club Brugge. Zowel Antwerp als Genk begon dus met een sterke elf. Dat betekende bij de thuisploeg een basisplaats voor onder anderen Lior Refaelov en Dieumerci Mbokani, terwijl topschutter Paul Onuachu tegenover hen stond.

Laatstgenoemde was ook degene die, niet heel verrassend, na 22 minuten de score opende. Het was alweer zijn 28ste competitietreffer van het seizoen. Antwerp stelde daar in het eerste halfuur eigenlijk heel weinig tegenover. Na de openingstreffer van Genk zocht de thuisploeg overigens wel wat vaker de aanval. Echt gevaarlijk kon ze echter niet worden. Hoewel Genk de wedstrijd aardig onder controle had, moest het voor rust een flinke tegenvaller slikken. Aanvoerder Bryan Heynen ontving de gele kaart en die kon hij niet hebben: hij mist de start van de Play-Offs.

https://twitter.com/KRCGenkofficial/status/1383503371487703044?s=20

Doelpunten

De ruststand was 0-1 in het voordeel van Genk. Wilde Antwerp een goed resultaat overhouden aan zijn laatste competitiewedstrijd, moest het in de tweede helft uit een ander vaatje tappen. Dat deed de ploeg van Frank Vercauteren. Ze kwam gretiger uit de pauze en drukte Genk naar achteren. Desondanks waren het de bezoekers die vlak na het uur de score verdubbelden. Onuachu schoot vanaf elf meter zijn tweede binnen. John van den Brom haalde vervolgens zijn topscorer eruit. Voor Antwerp het teken om toch nog even vol gas te gaan spelen. Dat resulteerde nog voor de zeventigste minuut in de aansluitingstreffer van Didier Lamkel Zé. Lior Refaelov was vervolgens dichtbij de gelijkmaker, maar de oud-speler van Club Brugge raakte de paal.

Dat beloofde nog wat voor de slotfase, waarin het spel flink op en neer ging. Antwerp kreeg uiteindelijk loon naar werken. Mbokani bracht zijn ploeg vlak voor tijd op gelijke hoogte. Vlak daarvoor liet Genk een grote kans liggen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Een winnaar leek er niet meer te komen, ware het niet dat Dylan Batubinsika de thuisploeg in de blessuretijd alsnog naar de winst schoot. Daarmee bezorgde hij de thuisploeg drie belangrijke punten.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
ma
13/05
Club Brugge
20:30
Union Saint-Gilloise
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand