Lukas Nmecha van Anderlecht in de uitwedstrijd tegen Club Brugge
BRUGGE, BELGIUM - OCTOBER 04 : Lukas Nmecha forward of Anderlecht during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and RSC Anderlecht on October 4, 2020 in Brugge, Belgium, 4/10/2020 ( Photo by Jan De Meuleneir / Photonews

Aan vertrouwen geen gebrek: ”Moet ook tegen Club kunnen”

We naderen het einde van het seizoen met rasse schreden. Club Brugge speelt nog twee wedstrijden in de reguliere competitie, alvorens de Play-Offs van start gaan. Daarin wacht de koploper mogelijk duels met Antwerp FC, KRC Genk en Anderlecht. Zover is het echter nog niet. Eerst moet Blauw-Zwart de Jupiler Pro League tot een goed einde brengen. Om te beginnen zondagavond, op bezoek bij Anderlecht. Paars-Wit tankte maandagavond flink wat vertrouwen en is klaar voor de match tegen de rivaal.

Hoewel de competitie vorig seizoen niet werd afgemaakt, besloot de Pro League Club Brugge ‘gewoon’ uit te roepen tot landskampioen. Logisch natuurlijk. De voorsprong van de koploper op eerste achtervolger KAA Gent bedroeg na 29 speelronden al vijftien punten. En Anderlecht dan? Dat volgde op maar liefst 27 punten. Het verschil tussen de rivalen was alleen nog maar groter geworden. Daar moest dit seizoen verandering in komen. Vol goede moed begon Anderlecht aan de competitie, waarin het weer een vervelende tegenstander wilde zijn voor de landskampioen.

De ploeg van Vincent Kompany bleef ongeslagen in de eerste zeven speelronden, alhoewel daarbij gezegd moet worden dat ze vier keer gelijkspeelde. De eerste nederlaag volgde op Jan Breydel. Club Brugge was met 3-0 te sterk en Anderlecht was weer terug bij af. Zondagavond zal Paars-Wit zich willen revancheren voor die nederlaag. Daarnaast vinden ze het in Brussel tijd worden dat de recordkampioen weer eens een keertje wint van Blauw-Zwart. Maandagavond tankte het in ieder geval flink wat vertrouwen. De huidige nummer vier in het klassement won met 1-4 bij concurrent Antwerp FC en heeft het ticket voor de Champions Play-Offs volledig in eigen handen.

‘Statement’

Dan moet er zondag dus wel worden gewonnen van de koploper. Volgens Lukas Nmecha is dat weldegelijk mogelijk. ”Dit was alleszins de beste versie van onszelf. Weinig ploegen die dit kunnen op Antwerp”, vertelde de aanvaller na afloop. ”Een statement, wat we na de pauze lieten zien. Een prestatie ook die er al enige tijd zat aan te komen. Want het enige verschil met sommige andere matchen, was dat we nu onze kansen afmaakten. Als we zo voetballen, kunnen we iedereen aan. Ook Club Brugge. Natuurlijk wordt dat nog een zware match, net als de uitmatch tegen Sint-Truiden. Maar ik herhaal: als we spelen zoals vandaag, moet het ook tegen Club kunnen.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws