Transfermarkt: Lang laat De Ketelaere achter zich

Noa Lang loodst club voorbij eupen
BRUGGE, BELGIUM - DECEMBER 26 : Noa Lang forward of Club Brugge celebrates scoring a goal with teammate Charles De Ketelaere midfielder of Club Brugge during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and KAS Eupen at the Jan Breydel stadium on December 26, 2020 in Brugge, Belgium, 26/12/2020 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
©Photo by Nico Vereecken

Toen Club Brugge op de valreep van de zomerse mercato met Noa Lang eindelijk een nieuwe speler presenteerde, was het nog maar afwachten wat dat teweeg zou brengen. Ajax liet hem niet voor niets gaan, was in de eerste instantie de stemming. Philippe Clement kon echter al snel niet meer om de Nederlander heen. Lang kan geweldige cijfers overleggen en is misschien wel de beste speler op de Belgische velden. In ieder geval wel de meest waardevolle, aldus Transfermarkt.

Lang draaide een uitstekende voorbereiding in Amsterdam en leek klaar om een basisplaats te veroveren. Dat viel echter flink tegen. Ajax-coach Erik ten Hag vertelde de jonge aanvaller dat hij waarschijnlijk niet heel veel aan spelen zou toekomen, tenzij hij aanvoerder Dusan Tadic uit de basis wist te spelen. Een ondankbare taak, waardoor Lang besloot eieren voor zijn geld te kiezen. Hoewel hij in eerste instantie niet zoveel interesse had in een overgang naar Club Brugge, tekende hij begin oktober jongstleden een contract bij de landskampioen. In eerste instantie op huurbasis. Na afloop van dit seizoen neemt Club hem voor zes miljoen euro over.

Een schijntje. Niet alleen vanwege zijn spel – gekoppeld aan geweldige cijfers -, maar ook als we kijken naar zijn marktwaarde. Volgens Transfermarkt bedraagt die inmiddels twintig miljoen euro. Daarmee is hij de meest waardevolle speler op de Belgische velden. Dat was eerst Charles de Ketelaere, die evenals Lang een ijzersterke ontwikkeling doormaakt. De Belofte van het Jaar liet zich maandagavond op bezoek bij KAA Gent maar weer eens gelden met een doelpunt en een assist. De Ketelaere zijn marktwaarde bedraagt nog altijd zestien miljoen euro. Transfermarkt is zeer lovend over Lang. Dat drukte de website niet alleen uit in cijfers, maar ook in woorden.

Toekomst

”Lang schittert vooral door zijn unieke profiel waar hij spelinzicht en techniciteit aan efficiëntie kan koppelen terwijl hij fysiek gezien nog geen enkele keer honderd procent is geweest bij Club Brugge”, klinkt het. Transfermarkt verwacht dat Blauw-Zwart hem in de nabije toekomst voor een mooi bedrag kan verkopen, mits hij zijn huidige vorm natuurlijk weet door te zetten. ”Als de regerende landskampioen hem deze zomer weet te behouden en Lang blijft zich door ontwikkelen, zou hij in de zomer van 2022 wel eens de eerste speler zijn die België verlaat met een prijskaartje van meer dan 30 miljoen euro.”

Ook Odilon Kossounou is er flink op vooruitgegaan. De marktwaarde van de Ivoriaan bedraagt inmiddels twaalf miljoen euro. Club Brugge wacht komende zomer een flinke klus om hem te behouden. De koploper van de Jupiler Pro League staat echter sterk in eventuele ontwikkelingen met clubs uit Europese topcompetities. Kossounou verlengde begin dit jaar nog zijn contract tot de zomer van 2024.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws