Strijd om Play-Off I tickets blijft onverminderd spannend

Lior Refaelov van Antwerp FC
MECHELEN, BELGIUM - JANUARY 10 : Lior Refaelov midfielder of Antwerp during the Jupiler Pro League match between KV Mechelen and Antwerp at the AFAS stadium on January 10, 2021 in Mechelen, Belgium, 10/01/2021 ( Photo by Gregory Van Gansen / Photo News
© Gvg/Photo News

Club Brugge dendert in hoge snelheid op een nieuwe landstitel af. Mochten de inhaalwedstrijden tegen Charleroi en KAA Gent ook zeges opleveren, kan Blauw-Zwart het landskampioenschap haast niet meer ontgaan. Zo wordt de Play-Off I vooral een strijd om de resterende Europese tickets. Het zal er echter nog om spannen welke ploegen zich samen met de koploper plaatsen voor de Champions Play-Offs.

Na afloop van dit seizoen zullen de Play-Offs opnieuw flink ter discussie staan. Het doel van de Pro League om met al die krakers de titelstrijd het kookpunt te laten bereiken, kan naar alle waarschijnlijkheid ook dit seizoen vroegtijdig de prullenbak in. Momenteel bedraagt de voorsprong van Club Brugge op eerste achtervolger Antwerp FC maar liefst vijftien punten. Terwijl de koploper ook nog eens twee wedstrijden tegoed heeft. Wint Club vrijdagavond de inhaalwedstrijd tegen Charleroi, loopt het nog eens drie punten uit. In het afgelopen seizoen bedroeg de voorsprong van Club op nummer twee KAA Gent vijftien punten na 29 speelronden. Nog voor het weekend kan de ploeg van Philippe Clement dus al genieten van een grotere voorsprong.

En na de tweede inhaalwedstrijd, maandagavond op bezoek bij KAA Gent, kan de achterstand van Antwerp op Blauw-Zwart 21 punten bedragen. Dat is evenveel als de afstand tussen nummer 4 KV Oostende en hekkensluiter Waasland-Beveren. Dat zegt natuurlijk meer dan genoeg. Ondanks een eerste seizoenshelft waarin Club meer punten verspeelde dan verwacht, is de regerend landskampioen oppermachtig. Het moet ook wel heel gek lopen in de laatste weken, willen de achtervolgers dichter in de buurt komen. Nu Club geen verplichtingen meer heeft in de Europa League én het bekertoernooi, geniet de landstitel natuurlijk de hoogste prioriteit. Die wil de ploeg zo snel mogelijk in veilige haven brengen, mocht dat nog niet het geval zijn…

Wie voegt zich bij Club?

De strijd om de resterende drie tickets voor de Champions Play-Offs blijft daarentegen onverminderd spannend. Antwerp FC lijkt dankzij de recente zege tegen KV Kortrijk bijna zeker van een plek bij de ‘eerste vier’. De voorsprong op nummer drie Genk bedraagt weliswaar twee punten, maar op zowel KV Oostende als Anderlecht al vijf. KV Oostende had maandagavond goede zaken kunnen doen. Anderlecht slaagde er zondagavond niet in te winnen van KV Mechelen, waardoor Oostende Paars-Wit op drie punten kon zetten. De ploeg van Alexander Blessin ging echter met 1-0 onderuit bij KAA Gent.

Doordat de eerste achtervolgers van Club Brugge zo wisselvallig blijven, zien clubs als Beerschot VA, OH Leuven en zelfs Zulte-Waregem nog altijd hun kans schoon. De voorsprong van nummer 4 KV Oostende, de ‘prooi’, op Beerschot en OHL bedraagt immers slechts twee punten, terwijl ook Zulte-Waregem met 43 punten nog altijd mag dromen. Na het eerstvolgende speelweekend (19, 20 en 21 maart) zal waarschijnlijk meer duidelijk worden over de tegenstanders van Club Brugge in de Play-Offs. Genk speelt dan tegen Standard, Beerschot ontvangt Charleroi, OHL gaat op bezoek bij KV Mechelen, terwijl Anderlecht en Zulte-Waregem tegenover elkaar staan in Brussel. De meeste ogen zullen echter gericht zijn op de ontmoeting tussen Blauw-Zwart en Antwerp. Een overwinning van de koploper zal het meest gunstig zijn voor de achtervolgers…

Het huidige klassement van de Jupiler Pro League
Het huidige klassement in België. Een oppermachtige koploper, maar de strijd om de plekken achter Club Brugge is nog in volle gang. (©Het Nieuwsblad)

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws