Overzicht Ex-Clubspelers in het buitenland

Onze achterban kan helaas niet afreizen naar Kiev
MANCHESTER, UNITED KINGDOM - FEBRUARY 27 : supporters and fans during the UEFA Europa League round of 32 second leg match between Manchester United FC and Club Brugge KV on February 27, 2020 in Manchester, United Kingdom, 27/02/2020 ( Photo by Vincent Kalut / Photonews
© Vincent Kalut/Photo News

Er zijn zo’n 65 gewezen spelers van Club Brugge actief in het buitenland. Hoe presteerden zij afgelopen week bij hun clubs? Een klein overzicht.

Stefan Šćepović – Málaga CF

Stefan Šćepović (31) gaat na zijn vertrek bij FC Machida Zelvia (Japan) opnieuw aan de slag in Spanje. De Servische spits tekende bij tweedeklasser Málaga CF een contract tot het einde van het seizoen. Hij moet het gemis van de geblesseerde Pablo Chavarría opvangen.

© Málaga CF

Lex Immers – NAC Breda

NAC Breda nam het vrijdagavond op tegen Helmond Sport en kwam al na 6 minuten op achterstand. Karim Loukili profiteerde van een misverstand in de verdediging waarna de vleugelaanvaller simpel afrondde: 0-1. NAC ging in de aanval, maar de gelijkmaker bleef in de eerste helft uit. De stand werd 4 minuten na rust wel in evenwicht gebracht, toen Lex Immers uit een voorzet van Michaël Maria binnengleed. Lang kon de thuisploeg niet volhouden. Zes minuten later vond Arno Van Keilegom met een schot, dat via Lex Immers van richting werd veranderd, vanaf de rand van de 16 de linkerbovenhoek: 1-2. Halverwege de tweede helft schoot Mounir El Allouchi de 2-2 op het bord. En na 4 minuten in de blessuretijd zette Mario Bilate de winnende 3-2 achter zijn naam na een assist van Lex Immers.

Brandon Baiye – SC Austria Lustenau

Austria Lustenau pakte een belangrijke zege op het veld van FC Juniors OÖ. Jan Stefanon en man in vorm Haris Tabaković brachten de bezoekers op een comfortabele 0-2 voorsprong. Fabian Benko nam in de 32ste minuut de aansluitingstreffer voor zijn rekening. Vier minuten na de pauze zorgde opnieuw Haris Tabaković voor de beslissing:
1-3. Brandon Baiye gaf de beslissende pass bij de laatste goal.

VIDEO: https://www.laola1.at/de/red/fussball/2–liga/spielbericht/2020-21/2–liga-im-live-stream–fc-juniors-ooe—austria-lustenau/

Arnaut Danjuma – AFC Bournemouth

Arnaut Danjuma heeft er een productieve week op zitten. Zaterdag tegen concurrent Barnsley FC (2-3 verlies) was hij goed voor een assist en een doelpunt. Gisteren kon de Nederlander wel gelukkig zijn met zijn inbreng. Het werd 3-0 tegen Swansea City na twee assists in de eerste helft en een doelpunt in de slotfase van de tweede helft. Eerst scoorde Philip Billing met een ongelooflijke omhaal en net voor rust kopte Joel Latibeaudiere een hoekschop van Danjuma in eigen doel. De flankaanvaller werd na de wedstrijd tegen de Welshe club verkozen tot speler van de match.   

©  Twitterpagina Arnaut Danjuma

Matej Vydra – Burnley FC

Burnley FC ging zaterdag met de drie punten lopen bij Everton FC: 1-2.
Na 13 minuten kon de Nieuw-Zeelander Chris Wood de score openen voor the Clarets. Tien minuten later kwam het moment van de avond: Vydra stak de bal van de zijlijn naar binnen waar Dwight McNeil stond. De talentvolle aanvaller kapte de Braziliaan Allan uit en krulde de bal van net buiten het strafschopgebied heerlijk richting de winkelhaak. Dominic Calvert-Lewin kon in de 32ste minuut nog milderen voor Everton, maar de gelijkmaker bleef uit. 

Carlos Bacca – Villarreal CF

Villarreal boekte afgelopen weekend een simpele zege op bezoek bij SD Eibar, de voorlaatste in de stand. Het duurde geen 2 minuten voor Moi Gómez de bal kon binnen tikken na een splijtende pass van Gerard Moreno. In de 34ste minuut was het diezelfde Moreno die niet egoïstisch was en Carlos Bacca de tweede goal liet optekenen. Het was de eerste competitietreffer voor de Colombiaan dit seizoen. Drie minuten voor de pauze kreeg Eibar de kans om de achterstand te verkleinen. De thuisploeg kreeg een strafschop toegekend na handspel van Pervis Estupiñán. De Argentijnse verdediger Esteban Burgos faalde echter vanop de elfmeterstip en trapte centraal op doelman Sergio Asenjo. Tien minuten na de rust kon invaller Sergi Enrich, met een beetje geluk en medewerking van Asenjo, wel scoren: 1-2. Tien minuten voor tijd kreeg Etienne Capoue een rode kaart na een harde tackle op Pape Diop, maar Villarreal trok het laken naar zich toe en kon ondanks een man minder via Alfonso Pedraza nog een derde keer scoren. Bacca werd in de 65ste minuut gewisseld door coach Unai Emery.

Jean-Charles Castelletto & Anthony Limbombe – FC Nantes

FC Nantes zorgde zondagavond voor een grote stunt in de Franse Ligue 1 Uber Eats. De laagvlieger ging eventjes winnen in het Parc des Princes van PSG: 1-2. Julian Draxler bracht de Parijzenaars nog op voorsprong, maar doelpunten van Randal Muani en Moses Simon in de tweede periode zorgden voor een extase bij de spelers van FC Nantes. Jean-Charles Castelletto speelde de volledige wedstrijd voor het winnende team.  Anthony Limbombe bleef 90’ op de bank bij de bezoekers.

Antolin Alcáraz – Club Olimpia

Club Olimpia heeft maandag de kans laten liggen om alleen aan de leiding te komen. Na 25 minuten zag het er nochtans goed uit op bezoek bij Sportivo Luqueño. Richard Ortiz opende na 9 minuten de score en in de 25ste minuut kon Jorge Recalde de voorsprong verdubbelen na een assist van Antolin Alcáraz. In de tweede periode ging het echter helemaal mis: Guillermo Beltrán, tweemaal Edgar Benítez en Ángel Martínez zorgden voor een comeback: 4-2.

Noah Fadiga – Heracles Almelo

Heracles Almelo heeft ADO Den Haag nog wat dieper in de problemen gebracht: 1-2. Al liep het niet van een leien dakje. In de eerste helft werd er niet gescoord en verrassend genoeg kwam het zelf op achterstand. Een kwartier nadat een goal van Noah Fadiga werd afgekeurd wegens buitenspel werkte de Belgische verdediger de bal ongelukkig achter zijn eigen doelman Janis Blaswich na een kopbal van Michiel Kramer op de paal. De Hagenezen konden niet lang genieten van de voorsprong. Sinan Bakis schoot Heracles enkele minuten alweer langszij: 1-1. Acht minuten voor tijd was het weer raak aan de goede kant. Rai Vloet zorgde met een schitterend afstandsschot voor de overwinning. Heracles staat nu op de negende plaats.

Krépin Diatta – AS Monaco

Krépin Diatta was geschorst voor de topper tegen Lille OSC (0-0), maar had afgelopen weekend wel iets te vieren. De Senegalees stapte zaterdag in het huwelijksbootje met zijn bruid Aissata Mairame Aw. Het huwelijk werd ’s avonds in alle discretie gevierd in Mbour (Senegal).

© Senegalese media

Carlos Strandberg – Abha Club

Abha Club heeft in de nationale competitie weer aangeknoopt met een ruime zege. Al Wahda werd in eigen huis met 1-4 verslagen. Abdulrahman Al Barakah scoorde de eerste treffer. Tien minuten voor de rust deed Saâd Bguir er nog eentje bij na een assist van Carlos Strandberg.  Twintig minuten na de pauze maakte de Zweedse spits zijn 15de doelpunt van het seizoen: 0-3. Riyadh Sharahili vergrootte de marge (0-4) en vijf minuten voor affluiten benutte Youssouf Niakaté een strafschop.

Fran Brodic – NK Kustošija

NK Kuštosija Zagreb heeft aan de derby tegen NK Dubrava een gelijkspel over gehouden: 3-3. De club van Fran Brodic haalde drie keer een achterstand op. In de eerste helft werden 5 van de 6 doelpunten gemaakt. Toni Fruk (4’), Roko Ivanković (20′, eigen doelpunt) en Marin Mudrazija (33’) vonden het net voor de thuisploeg. Martin Šlogar (7’), Fran Brodić (23’) en Fran Vukelić (93’) scoorden voor NK Kustošija.

Victor Vazquez – LA Galaxy

Victor Vazquez (34) gaat opnieuw aan de slag in de Amerikaanse MLS. De Spaanse spelmaker vervolgt zijn carrière bij Los Angeles Galaxy. Dat is de club waar onder meer Zlatan Ibrahimović, Robbie Keane, Landon Donovan en David Beckham nog gespeeld hebben. Vazquez vertrok midden oktober bij KAS Eupen en tekende in L.A. voor één jaar, met de optie op een extra jaar.

© LA Galaxy

Ahmed Touba – RKC Waalwijk

Ahmed Touba maakt komende zomer waarschijnlijk een mooie transfer. Volgens Radiosei ziet SS Lazio in de Belgisch-Algerijnse verdediger een goedkoper alternatief voor de dure Pau Torres (Villarreal).  De Italiaanse radiozender denkt dat Touba voor 5 miljoen euro is op te halen bij RKC Waalwijk, al lijkt dat bedrag aan de hoge kant. Eerder werd hij genoemd bij AFC Ajax en AZ Alkmaar.

Alexander Scholz – FC Midtjylland

Alexander Scholz werd woensdag uitgeroepen tot speler van het jaar (2020) in de Deense competitie. De jury bestond uit bondscoach Kasper Hjulmand, alle trainers uit de Deense Superliga en een vertegenwoordiger van de Deense sportjournalisten.

© Deense voetbalbond

Helibelton Palacios – Elche CF

Helibelton Palacios heeft woensdagavond zijn debuut gemaakt voor Elche.
De Colombiaanse rechtsback kon niet voor een stunt zorgen bij Sevilla FC: 2-0. Youssef En-Nesyri brak twee minuten voor rust de ban en Franco Vázquez zorgde in minuut 89 voor de beslissing. Palacios mocht de volledige wedstrijd afwerken.

Volg het laatste nieuws van Ex-Clubspelers in het buitenland via onderstaande Facebookgroep:
https://www.facebook.com/groups/470313192983631

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws