Onze kandidaten voor de Speler van de Maand februari

Youssouph Badji scoort voor Club Brugge tegen Genk
Youssouph Badji scoort voor Club Brugge tegen Genk Foto: © Peter De Voecht/Photo News

In februari stond er veel op het spel voor Club Brugge. Natuurlijk was de ploeg er veel aan gelegen om de koppositie in de Jupiler Pro League te verstevigen. De blik was echter vooral gericht op de Croky Cup en de Europa League. Donderdagavond vervolgt FCB de route naar de bekerfinale. Het avontuur in Europa kwam helaas tot een vroegtijdig einde. Welke speler stak er in de afgelopen weken bovenuit? Dat is aan jullie. Wij doen alvast een paar suggesties.

Club Brugge begon de maand met de bekerwedstrijd tegen de amateurs van Olsa Brakel. Dat duel greep Philippe Clement aan om een aantal sterkhouders rust te gunnen. Daarnaast wilde hij de jonge gasten aan het werk zien. Zodoende kregen onder anderen Youssouph Badji, Ignace Van Der Brempt en Thomas Van den Keybus de kans. Ook Tahith Chong begon aan de aftrap. De Nederlander kwam twee dagen voor het verstrijken van de transfermarkt op huurbasis over van Manchester United. In de bekerwedstrijd tegen Olsa Brakel mocht hij zich dus direct laten zien. En dat deed hij! Hij gaf een assist en maakte zelf ook een doelpunt. Dat was van grote klasse trouwens.

https://www.youtube.com/watch?v=2TqkK4Tg91M

Hattrick

Chong was overigens niet de enige speler die indruk maakte tegen Olsa Brakel. Na afloop ging het vooral over de hattrick van Badji. De spits, die zich tijdens de voorbereiding op het seizoen verrassend ontpopte tot eerste spits van Club, kreeg eindelijk weer de kans van Clement. Die greep hij dus met beide handen aan. Met drie doelpunten had hij vanzelfsprekend een groot aandeel in de uiteindelijke 6-1 overwinning. Daarmee plaatste Club Brugge zich voor de achtste finales van de Croky Cup. Daarin was Antwerp FC de tegenstander. Om meerdere redenen een affiche om de vingers bij af te likken. De nummers één en twee tegenover elkaar, een herhaling van de bekerfinale van vorig seizoen en dan ook nog eens de historisch diep gewortelde rivaliteit.

In de bekerwedstrijd tegen de Antwerpenaren deed Clement uiteraard weer een beroep op zijn beste spelers. Ook Ruud Vormer stond 'gewoon' weer aan de aftrap. De Nederlander speelde tegen de Great Old alweer zijn driehonderdste officiële wedstrijd voor Blauw-Zwart. Een fraaie mijlpaal, die hij dankzij een doelpunt van extra glans voorzag. Vormer was afgelopen maand sowieso, zoals eigenlijk altijd, belangrijk voor zijn ploeg. Zo was hij trefzeker tegen Antwerp én OH Leuven en trapte hij ook de hoekschop waaruit Brandon Mechele het belangrijke doelpunt in Kiev kon produceren. In de thuiswedstrijd tegen OHL stal overigens een andere doelpuntenmaker de show.

Onze Ronaldo

Door de vele coronagevallen waarmee Club de afgelopen weken te maken had, mocht Van Der Brempt van 'interim-trainer' Rik De Mil starten tegen de ploeg uit Oud-Heverlee en Leuven. Hij had niet lang de tijd nodig om te laten zien waarom De Mil zoveel vertrouwen in hem heeft. Van Der Brempt begon na een kleine tien minuten aan een dribbel. Waar die toe zou leiden? Niemand had een idee, maar enkele tellen later klonk er luid applaus op Jan Breydel. De vleugelspeler had immers op zeer fraaie wijze de score geopend. Een paar dagen ervoor maakte hij al een goede indruk op bezoek bij Dynamo Kiev.

https://www.youtube.com/watch?v=P4ltmRMzWOA
Onze kandidaten voor de verkiezing van Speler van de Maand februari:
  • Tahith Chong
  • Youssouph Badji
  • Ruud Vormer
  • Ignace Van Der Brempt

Je stem uitbrengen kan overigens via deze link.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
ma
13/05
Club Brugge
20:30
Union Saint-Gilloise
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand