Martínez verklaart selectie van onder meer De Ketelaere

Charles de Ketelaere
ANTWERP, BELGIUM - DECEMBER 13 : Charles De Ketelaere midfielder of Club Brugge during the Jupiler Pro League match between Royal Antwerp FC and Club Brugge KV on December 13, 2020 in Antwerp, Belgium, 13/12/2020 ( Photo by Philippe Crochet / Photonews
©Philippe Crochet / Photonews

Hoewel veel landen vorige week begonnen aan de kwalificatiereeks voor het WK 2022 in Qatar, grijpen veel bondscoaches deze interlandperiode ook aan als voorbereiding op het EK. Dat toernooi vindt komende zomer plaats. Roberto Martínez baarde onlangs opzien door maar liefst 32 Rode Duivels op te roepen voor de interlands tegen Wales, Tsjechië en Wit-Rusland. Een groot aantal van hen, zoals Charles de Ketelaere, komt niet eens aan spelen toe. Martínez legt uit waarom hij desondanks blij is met zo’n grote groep.

Maar liefst vier sterkhouders van Club Brugge kregen recentelijk een uitnodiging van Martínez voor de eerste kwalificatieduels voor het WK 2022 in Qatar. Naast De Ketelaere meldden ook Simon Mignolet, Brandon Mechele en Hans Vanaken zich bij de nationale ploeg. In de wedstrijden tegen Wales en Tsjechië zaten er echter nog geen minuten in voor de basisspelers van Blauw-Zwart. De Ketelaere behoorde voor de duels met Wales en Tsjechië zelfs niet eens tot de kern. Een teleurstelling voor het groeibriljant. In de voorgaande interlandperiode mocht hij nog debuteren, alhoewel dat ook slechts van korte duur was.

Waarom zitten spelers als Sambi Lokonga, Yari Verschaeren en De Ketelaere bij de nationale ploeg als ze toch niet spelen en waarschijnlijk niet meegaan naar het EK? ”Dit was het plan. Sommigen zullen inderdaad niet spelen”, aldus Martínez. ”Die uitgebreide kern heeft wel degelijk meerdere redenen. Ten eerste willen we geen tijd verspillen op de dag na de wedstrijd. Dan recupereren de spelers die de wedstrijd speelden. Het is dan veel leerzamer dat er toch nog met een volwaardige groep van tien tot vijftien spelers kan worden getraind.”

Integreren

Daarnaast wil de bondscoach de ‘nieuwe lichting’ graag in actie zien. Of ze nou wedstrijden spelen of niet. ”Zo verzamel ik veel informatie. Het beste is natuurlijk wedstrijden spelen, maar hier is het ook belangrijk dat je bij de nationale ploeg komt om te zien wat ze kunnen bijbrengen. Ten derde is het belangrijk voor de spelers zelf ook om op dit niveau te trainen en te integreren in de groep. Zo kunnen we nu al zien wat ze betekenen in de toekomst.”

Duidelijk. Wellicht dat Martínez De Ketelaere vanavond tegen Wit-Rusland wel minuten gunt. Naar verluidt begint Vanaken in ieder geval aan de aftrap. Althans, dat verwacht Het Nieuwsblad. Het duel met de Wit-Russen begint om 20.45 uur.

Charles de Ketelaere tijdens een training van de Rode Duivels
Charles de Ketelaere duelleert met Brandon Mechele, ploeggenoot bij Club Brugge en de Rode Duivels. (Photo by Jimmy Bolcina/Photo News)

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws