Lang geeft vervolg aan sterke reeks

Noa Lang tijdens de thuiswedstrijd van Club Brugge tegen Zulte-Waregem
Noa Lang tijdens de thuiswedstrijd van Club Brugge tegen Zulte-Waregem Foto: © Nico Vereecken / Photo News

Het was even schrikken voor Club Brugge en haar achterban toen Noa Lang een dag voor vertrek naar Kiev afhaakte tijdens de training. Hoewel hij in eerste instantie negatief bleek, reisde hij niet mee naar Oekraïne. Toch besmet met corona. De smaakmaker lag er vervolgens een kleine twee weken uit. Zondagmiddag keerde hij tegen Zulte-Waregem terug in de basis. En hoe!

Tegen OH Leuven lukte het Club Brugge prima zonder Lang. Ook tijdens het bezoek aan Dynamo Kiev slaagde Blauw-Zwart erin om zonder de smaakmaker een goed resultaat neer te zetten. Tijdens de ontmoeting in Brugge werd echter duidelijk hoe belangrijk de Nederlander is voor zijn ploeg. Vooral in aanvallende zin. Logisch ook, want daarvoor is hij naar Brugge gehaald. Het is altijd moeilijk te stellen of een club afhankelijk is van één speler. In de eerste weken van het nieuwe kalenderjaar was het echter Lang die wekelijks de show stal. Met zes goals en zes assists sinds de jaarwisseling was hij niet te stoppen door zijn tegenstanders.

Op bezoek bij Standard zagen we bij vlagen de 'oude' Lang weer in actie. Ook met de Nederlander binnen de lijnen slaagde Club er echter niet in om op gelijke hoogte te komen. De koploper rest het restant van de reguliere competitie en de Play-Offs. Club Brugge is erop gebrand om de laatste maanden van het seizoen, ondanks de uitschakeling in de Europa League en het bekertoernooi, van extra glans te voorzien. Dat kan uiteraard met het veroveren van de landstitel, maar dan natuurlijk wel het liefst met aantrekkelijk voetbal.

Aan Lang zal het in ieder geval niet liggen. De nummer 10 was vanmiddag weer als vanouds op dreef. Hij bezorgde de 'voorassist' bij de 1-0 en schoot zelf de 3-0 tegen de touwen. Dankzij zijn treffer is Lang nu in de laatste vijf competitiewedstrijden waarin hij in actie kwam, direct betrokken geweest bij een doelpunt. Deze serie begon hij met twee assists tegen KRC Genk en kreeg een vervolg met doelpunten tegen Cercle, Standard en Waasland-Beveren. Tegen de ploeg uit Luik was hij ook nog goed voor een assist.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
ma
13/05
Club Brugge
20:30
Union Saint-Gilloise
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand