Noa Lang, de grote man bij Club Brugge
BRUGGE, BELGIUM - JANUARY 24 : Noa Lang forward of Club Brugge celebrates winning the Jupiler Pro League match between Club Brugge and KRC Genk at the Jan Breydel stadium on January 24, 2021 in Brugge, Belgium, 24/01/2021 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

Jeffrey Lang over zijn zoon en de toekomst: ‘Hij doet geen valse beloftes’

Club Brugge verraste door op de valreep van de zomerse transfermarkt Noa Lang op huurbasis over te nemen van Ajax. Na dit seizoen maakt hij definitief de overstap naar Jan Breydel. Hoewel de Nederlander niet tot nauwelijks de tijd had om te wennen aan zijn nieuwe omgeving, kon Philippe Clement al snel niet meer om hem heen. Vandaag de dag is hij misschien wel de beste speler op de Belgische velden. Dat maakt Jeffrey Lang tot een trotse vader. BlauwZwartFans ging met hem in gesprek over Jong Oranje, corona en eerlijkheid. ”Noa is altijd recht door zee.”

We spreken Jeffrey Lang daags na de eerste groepswedstrijd van Jong Oranje van het EK Onder-21 jaar. Hoewel de beloften van Erwin van de Looi een van de favorieten zijn voor de eindzege, komen ze woensdagavond niet verder dan een teleurstellend 1-1 gelijkspel tegen Roemenië. ”Ik had er meer van verwacht. Niet per se van Noa, maar van het hele team”, vertelt Jeffrey. ”Noa vond ik zeker in de eerste helft een goede indruk maken. Na de rust werd het minder, maar dat kwam ook doordat de andere jongens niet hun beste wedstrijd speelden. Noa is afhankelijk van de jongens om hem heen. Ze hadden gewoon een off-day, dat zag je aan alles.”

Ook Noa slaagde er dus niet in het verschil te maken voor Jong Oranje. Na afloop vertelde de nummer 10 van Club Brugge in gesprek met Voetbal International dat het beter moet. Hij wil heel graag, maar moet zich tegelijkertijd realiseren dat nog niet alles kan. Het is nog niet zo heel lang geleden dat hij door een positieve coronatest twee weken uit de roulatie was. ”Hij was teleurgesteld na de wedstrijd, maar het gaat steeds beter”, vindt Jeffrey. ”Hij moet ook geduldig zijn, want hij is nog niet zo lang hersteld van corona. Geloof mij, dat is echt niet grappig. Ik ben zelf ook een tijdje ziek geweest, dus ik wist precies wat Noa te wachten stond. Het eerste wat ik tegen hem zei was hij vooral niet de hele dag op bed moest liggen. Die fout maakte ik wel.”

Herstel

Als een echte zoon, luisterde Noa naar de wijze raad van zijn vader. ”Toen Noa zich wat beter begon te voelen, zei ik tegen hem dat hij af en toe gewoon lekker een rondje moest gaan wandelen in het bos. Dat deed hij. Van de club kreeg hij een loopband en spinningsfiets. Hij moest eerst wachten op groen licht van de club, maar uiteindelijk weet hij zelf het beste wat zijn lichaam wel en niet kan. Ik zei ook tegen hem dat hij niet per se hoefde te sprinten, maar ook gewoon rustig kon lopen op de loopband. Uiteindelijk ging dat steeds beter.” Op 4 maart maakte hij tijdens de bekerwedstrijd tegen Standard als invaller zijn rentree. Drie dagen later, in het competitieduel met Zulte-Waregem, stond hij weer aan de aftrap. Met een doelpunt en voorassist was hij weer ouderwets op dreef. Alsof hij nooit was weggeweest.

Noa Lang tijdens de thuiswedstrijd van Club Brugge tegen Zulte-Waregem
Noa Lang maakte onlangs in de thuiswedstrijd tegen Zulte-Waregem zijn rentree in de basis, nadat hij twee weken uit de roulatie was vanwege corona. (Photo by Nico Vereecken/Photo News)

Uitschakeling

Dat was hij echter wel en dat voelde hij ook na de wedstrijd. ”Na afloop zei hij: pa, ik ben echt kapot”, vertelt Jeffrey. ”Volkomen begrijpelijk. Het is weliswaar alweer ruim een maand geleden dat hij ziek werd, maar je bent er echt niet zomaar vanaf, hoor. Deze week zal hij bij Jong Oranje alleen maar sterker worden.” Noa moest uiteindelijk drie wedstrijden van Club Brugge aan zich voorbij laten gaan, waaronder de heen- en terugwedstrijd tegen Dynamo Kiev in de Europa League. Hij baalde natuurlijk enorm van het feit dat hij zijn ploeg niet kon helpen door te stoten in het toernooi. De uitschakeling tegen Standard in de Beker van België kwam nog harder aan. ”Daar was hij echt ziek van”, vertelt zijn vader. ”Maar goed, ze speelden ook niet goed. De scheidsrechter? Daar hebben we het liever nooit over. Je moet sowieso altijd eerst naar jezelf kijken.”

Dat laatste doet Noa altijd, zegt Jeffrey. Ook na de teleurstellend verlopen thuiswedstrijd tegen Antwerp FC. De koploper van België speelde een onherkenbare partij en verloor met 0-2 van de eerste achtervolger. Noa haalde het eindsignaal niet. Hij kreeg kort voor tijd zijn tweede gele en dus rode kaart. ”Ik wilde hem na de wedstrijd eigenlijk met rust laten, maar hij stuurde mij zelf beelden van de schoppen die hij kreeg te verwerken. Die zag ik ook tijdens de wedstrijd. Tegenstanders proberen hem nou eenmaal uit de wedstrijd te halen. Hij pakte twee kaarten omdat hij twee keer te laat was, niet omdat hij gefrustreerd was. Noa is altijd eerlijk. Recht door zee. Dat wordt niet altijd gewaardeerd, maar zo is hij nou eenmaal. Wat je ziet, is wat je get, zeggen wij altijd.

Jeffrey Lang en Noa Lang, toen de voetballer van Club nog (heel) klein was
Jeffrey Lang en zijn zoon Noa verschillen niet zoveel van karakter. ”Wat je ziet, is wat je get, zeggen wij altijd.”

Trots en toekomst

Het coronavirus hield Noa onlangs niet alleen aan de kant. Door de maatregelen om het virus zover mogelijk uit het stadion te houden, heeft Jeffrey zijn zoon nog niet live kunnen zien schitteren op Jan Breydel. Als het aan hem ligt, komt dat er dit seizoen nog wel van. ”Ik heb tegen Bart Beving – Noa zijn zaakwaarnemer – gezegd: hoe je het doet, maakt mij niet uit, als ik maar op z’n minst één wedstrijd kan bezoeken.” En anders volgend seizoen, toch? Normaliter wel, maar in het voetbal weet je het natuurlijk nooit. Zeker niet als Noa de lijn van de laatste maanden weet door te trekken in de laatste fase van dit seizoen.

”Daar durf ik geen uitspraken over te doen”, zegt Jeffrey. ”We zijn Club Brugge heel dankbaar, laat dat vooropstaan. Noa doet het goed en heeft het hier heel erg naar zijn zin, maar hij kan niet in de toekomst kijken. Hij doet geen valse beloftes. Het is niet dat hij per se weg wil, maar je weet nooit wat er komt.” Wij hopen natuurlijk dat Noa ons in de laatste fase van dit seizoen nog veel plezier kan bezorgen. Hij staat momenteel op dertien doelpunten en negen assists in alle competities. ”Als hij nog vier doelpunten maakt en op de twaalf assists komt, ben ik tevreden. Nee, grapje natuurlijk. Ik ben sowieso al hartstikke trots op hem.”

Jeffrey Lang en zijn zoon Noa
Jeffrey en Noa Lang poseren nadat de huidige nummer 10 van Club Brugge kampioen is geworden met de A1 van Ajax. Zoals het er nu naar uitziet, viert Noa binnenkort zijn eerste landstitel in België.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws