Hoe Lang op Standard direct onze harten veroverde

Noa Lang, de grote man bij Club Brugge
Noa Lang, de grote man bij Club Brugge Foto: © Nico Vereecken/Photo News

Na twaalf wedstrijden zonder nederlaag, kreeg Club Brugge afgelopen week een flinke tik te verwerken. Dynamo Kiev was te sterk in de Europa League en maakte een vroegtijdig einde aan de Europese ambities van FCB. Noa Lang moest vanuit huis lijdzaam toezien hoe zijn teamgenoten er niet in slaagden de volgende ronde te bereiken. Hopelijk is hij er donderdagavond tegen Standard wel weer bij. In Luik maakte hij eerder dit seizoen zijn debuut. En hoe!

Hoewel Club Brugge zich van de zomer dolgraag wilde versterken, leken er geen aanwinsten onze kant op te komen. Een nieuwe spits en centrumverdediger stonden hoog op het verlanglijstje, maar kwamen niet naar Jan Breydel. Op de valreep sloeg Vincent Mannaert echter toch nog toe. Geen spits of centrale verdediger, maar een flankspeler die ook op 10 uit de voeten kan. Noa Lang maakte op huurbasis de overstap naar de kampioen van België, alvorens na afloop van het seizoen Ajax definitief te verlaten. En dat doet pijn bij de achterban van de Amsterdammers. Nu, maar ook toen duidelijk werk dat Lang Ajax zou verruilen voor Blauw-Zwart.

Ondanks een sterke voorbereiding kreeg hij van Erik ten Hag te horen dat zijn kansen op speeltijd nihil waren. Tenzij hij Dusan Tadic, de aanvoerder en sterspeler, even uit de basis zou spelen. Een ondankbare taak, natuurlijk. Hoewel hij in eerste instantie helemaal geen trek had in een vertrek naar België, stond hij begin oktober toch met een big smile in zijn nieuwe tenue. De Club-supporters kenden hem alleen nog maar van beelden van YouTube. Helaas voor hen mochten ze er niet bij zijn toen hij op 17 oktober voor de eerste keer zijn opwachting maakte. Club Brugge leidde na 45 minuten met 0-1 op bezoek bij Standard, maar Philippe Clement was allesbehalve tevreden. Hij haalde Emmanuel Dennis naar de kant en gooide Lang voor de leeuwen.

Onder de indruk

'Na vijftien minuten Noa Lang zeg ik volmondig Dankjewel Ajax', 'hij wil zijn debuut bij Club niet missen. Heeft al twee doelkansen in vijf minuten. Stelt zich dreigend op' en 'schrijf het maar op: de volgende Speler van de Maand is Lang', klonk het onder anderen op Twitter. Men was al direct verkocht. Ook de toonaangevende media in ons land waren na afloop te spreken over de Nederlander. ''Noa Lang was wel een opvallende verschijning bij Club Brugge. De enige zomeraanwinst maakte een goede indruk. Hij mocht al meteen een helft meespelen, de 21-jarige Nederlander. Het gebeurt niet veel dat een debutant zich meteen zo op de voorgrond zet. Een schot voorlangs, een goede poging uit de tweede lijn en een kopbal die miraculeus door Bodart uit zijn doel werd gehouden. Het kan tellen'', schreef Ludo Vandewalle, Chef Voetbal van Het Nieuwsblad.

Zijn invalbeurt werd door hetzelfde Nieuwsblad beoordeeld met een 7. Ook Clement was lovend over het optreden van zijn nieuwste aanvaller. ''We wilden met Noa Lang nog iets extra’s brengen in de tweede helft en dat is gelukt. Hij heeft gebracht wat ik van hem gevraagd heb. We hebben hem gehaald omdat hij perfect past in ons systeem. Dat zag je meteen. Hij heeft op een paar momenten al meteen zijn kwaliteiten getoond.'' Zijn invalbeurt in Luik bleek de voorbode van vooralsnog een gelukkig huwelijk in Brugge. Lang staat momenteel op twaalf doelpunten en negen assists in 25 wedstrijden. Vanwege corona moest hij de laatste drie wedstrijden helaas aan zich voorbij laten gaan.

Noa Lang namens Club Brugge tegen Standard
Noa Lang dribbelt voorbij Mehdi Carcela van Standard tijdens zijn debuut in Luik. (Photo by Philippe Crochet/Photonews)

Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
1/04
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
7/04
Club Brugge
18:30
Anderlecht
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand