Het resterend competitieprogramma van Club Brugge

Club Brugge viert de winnende tegen Genk
Club Brugge viert de winnende tegen Genk Foto: © Jan De Meuleneir/Photo News

Na de uitschakeling in de Europa League en het bekertoernooi was Club Brugge dringend toe aan een overwinning. Op papier leek de koploper zondagmiddag een lastige middag tegemoet te gaan. Zulte-Waregem verkeerde immers in goede vorm. Op Jan Breydel kwam daar echter weinig van terecht en zegevierde Blauw-Zwart met overtuigende cijfers. De ploeg van Philippe Clement wacht nu nog zes duels in de Jupiler Pro League, alvorens de Play-Off van start gaat.

Club Brugge kroonde zich in het afgelopen seizoen met afstand tot landskampioen. De voorsprong op eerste achtervolger KAA Gent was niet gering. Na 29 speelronden bedroeg die al vijftien punten. De competitie werd vanwege corona niet uitgespeeld. In tegenstelling tot Nederland besloot de Pro League wél een kampioen uit te roepen. Dat kon natuurlijk ook niet anders. Clement en co waren oppermachtig. Slechts één keer ging het onderuit in competitieverband. Een leegloop dreigde, omdat Blauw-Zwart ook in de Europese ontmoetingen met onder anderen Real Madrid en Manchester United zich van zijn beste kant liet zien.

Vincent Mannaert slaagde er echter in om zijn sterkhouders te behouden. Met vrijwel dezelfde selectie als in het afgelopen seizoen ging Club Brugge op zoek naar prolongatie van de landstitel. Hoewel de competitiestart met slechts drie punten uit drie duels niet om over naar huis te schrijven was, kan de landstitel Club haast niet meer ontgaan. De voorsprong op nummer twee Antwerp FC bedraagt momenteel vijftien punten. Terwijl Club ook nog eens twee wedstrijden minder gespeeld heeft. Vrijdag en maandag aanstaande worden de uitgestelde duels met respectievelijk Charleroi en KAA Gent ingehaald. Mochten Clement en zijn manschappen die ook winnen, loopt het dus nog verder uit op de 'concurrentie'.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1368637769493446659?s=20

Toppers

Daar is de koploper ook veel aan gelegen, zeker na de teleurstellingen in de Europa League en het bekertoernooi. ''Nu we alleen nog in de competitie actief zijn, is het de ambitie om zo snel mogelijk de voorsprong verder uit te diepen tegen de start van de Play-Offs'', vertelde Vanaken na afloop van de gewonnen thuiswedstrijd tegen Zulte-Waregem. Club Brugge krijgt in de resterende weken van de reguliere competitie nog de uitgelezen mogelijkheid om de voorsprong verder uit te diepen. Niet alleen omdat het twee wedstrijden tegoed heeft, maar ook omdat er nog ontmoetingen met Antwerp FC en Anderlecht op het programma staan.

Na de uitwedstrijd tegen KAA Gent krijgen Clement en co op 21 maart bezoek van Antwerp. Beide ploegen stonden dit seizoen al twee keer tegenover (de bekerfinale maakte officieel onderdeel uit van het afgelopen seizoen). Op de Bosuil zegevierde Club met 0-2, terwijl de ontmoeting in de achtste finales van de Croky ook een prooi was voor de landskampioen (3-1). Na de interlandperiode gaat Club op bezoek bij KV Kortrijk, alvorens de trip naar Brussel voor de topper tegen Anderlecht op het programma staat. Blauw-Zwart sluit de competitie vervolgens af met een thuiswedstrijd tegen Excelsior Moeskroen.

Resterend competitieprogramma:
  • 12 maart, 20.45 uur: Charleroi-Club Brugge
  • 15 maart, 20.45 uur: KAA Gent-Club Brugge
  • 21 maart, 13.30 uur: Club Brugge-Antwerp FC
  • 3 april, 20.45 uur: KV Kortrijk-Club Brugge
  • 9 april, N.t.b.: Anderlecht-Club Brugge
  • 16 april, N.t.b.: Club Brugge-Excelsior Moeskroen

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
ma
13/05
Club Brugge
20:30
Union Saint-Gilloise
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand