Grote zakken met geld naderen Club Brugge

Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert, voorzitter en CEO van Club Brugge
Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert, voorzitter en CEO van Club Brugge Foto: © ©Photo News

Financieel deed Club Brugge afgelopen winter goede zaken. Luan Peres en Siebe Schrijvers vertrokken gezamenlijk voor zo'n vijf miljoen euro, terwijl het bedrag dat AS Monaco voor Krépin Diatta betaalde, de twintig miljoen nadert. Als de voortekenen niet bedriegen, zullen buitenlandse clubs zich ook komende zomer met een grote zak melden op de stoep van Club. Kan Vincent Mannaert die dan weerstaan, of hapt hij toe?

In het afgelopen seizoen stond er in eigen land geen maat op Club Brugge. Toen de Pro League besloot de competitie niet af te maken, bedroeg de voorsprong van Blauw-Zwart op nummer twee KAA Gent vijftien punten. Alleen Antwerp FC was erin geslaagd de ploeg van Philippe Clement te verslaan. Nationaal succes is echter niet meer genoeg. Niet voor de club zelf, maar ook niet voor de achterban. Club Brugge wil zich ook in Europees verband etaleren. Van de zomer wilde de club zich dan ook graag versterken. Meerdere namen deden de ronde in de wandelgangen, maar het bleef uiteindelijk bij de huur van Noa Lang.

De Nederlander draaide een goede voorbereiding bij Ajax en stond al een tijdje te boek als groot talent. In België moest hij het eerst nog maar eens laten zien. Daar had hij uiteindelijk niet lang de tijd voor nodig. Binnen de kortste keren had hij de harten van zijn nieuwe fans veroverd en realiseerde ook Clement zich dat hij niet meer om hem heen kon. Niet voor niets werd hij in november, december én januari verkozen tot Speler van de Maand. Momenteel kan hij geweldige cijfers overleggen. Dertien doelpunten en negen assists in dertig officiële wedstrijden. Zijn prestaties blijven natuurlijk niet onopgemerkt. Ook niet in Nederland.

Noa Lang tijdens de thuiswedstrijd van Club Brugge tegen Zulte-Waregem
De komst van Noa Lang naar Club Brugge bleek al snel een schot in de roos. Blijft hij komende zomer te behouden voor de aanstaand landskampioen? (Photo by Nico Vereecken/Photo News)

EK Onder-21 jaar

Zo werd er in zijn geboorteland al voorzichtig gespeculeerd over een debuut in het Nederlands elftal. Hij zal zich echter eerst moeten bewijzen bij Jong Oranje. Volgende week beginnen de beloften van Oranje aan het EK Onder-21 jaar. Lang is uiteraard van de partij. Het eindtoernooi vormt voor Lang en zijn ploegmaten natuurlijk het uitgelezen podium om hun klasse te etaleren. Scouts van de grootste ploegen ter wereld zullen plaatsnemen op de tribunes. Club Brugge houdt haar hart al voorzichtig vast. Na afloop van dit seizoen neemt Blauw-Zwart Lang definitief over van Ajax. Zes miljoen euro. Een schijntje.

Transfermarkt schat zijn marktwaarde momenteel op twintig miljoen euro. Daarmee is hij de meest waardevolle speler op de Belgische velden. Transfermarkt verwacht dat, indien Lang deze lijn doorzet, Club Brugge hem in de zomer van 2022 voor minimaal dertig miljoen euro zal verpatsen. Het is echter de vraag of Club erin slaagt hem komende zomer te behouden. Mocht hij ook in dienst van Jong Oranje de pannen van het dak spelen, zullen clubs uit de topcompetities ongetwijfeld een belletje doen naar Club Brugge en zijn management. De koploper van België wil hem uiteraard liever niet kwijt, maar houdt ze voet bij stuk als pak en beet Borussia Dortmund 25 miljoen euro biedt?

Odilon Kossounou
Ook Odilon Kossounou is een revelatie op Jan Breydel. (Photo by Peter De Voecht/Photo News)

Kossounou

Ook rond Odilon Kossounou zal er veel beweging zijn. Althans, dat is wel de verwachting. ''Er is de laatste week een toename van belangstelling. Ik krijg telefoontjes van de grootste clubs in de grootste liga's. Er is wel een verschil tussen belangstelling en iets concreets. Nog geen enkele club heeft me op dit moment bevestigd dat ze met een concreet bod naar Club gaan stappen'', vertelde zijn zaakwaarnemer Patrick Mörk begin deze maand in gesprek met Sport/Voetbalmagazine. Een concreet bod zal er waarschijnlijk wel komen. Evenals Lang maakt Kossounou een uitstekend seizoen door, waarin hij zich ijzersterk ontwikkelt.

De Ivoriaan is al een tijdje niet meer op een fout te betrappen. Daarnaast heeft hij ook in voetballend opzicht duidelijk stappen gemaakt. Ook heeft hij als voordeel dat hij niet alleen in de achterhoede, maar ook op het middenveld uit de voeten kan. Dat spreekt veel clubs natuurlijk aan. Transfermarkt beloonde ook Kossounou met een nieuwe marktwaarde: twaalf miljoen euro. Uiteraard zijn de bedragen die Transfermarkt noemt niet leidend, maar Club zal ook voor de Ivoriaan een grote zak met geld verlangen. Ook omdat hij in januari nog zijn contract verlengde tot de zomer van 2024.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
ma
13/05
Club Brugge
20:30
Union Saint-Gilloise
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand