Dit viel op tijdens het inhaalduel in Gent

Hans Vanaken in actie tijdens Club Brugge-KAA Gent
Hans Vanaken in actie tijdens Club Brugge-KAA Gent Foto: © Jeroen Meuwsen Fotografie/Orange Pictures/Photo News

Ondanks een matige eerste helft tegen KAA Gent keert Club Brugge met een heerlijk gevoel huiswaarts. De koploper was na de pauze veel sterk voor de Buffalo's en boekten een ruime 0-4 overwinning. Vooral Bas Dost en Charles de Ketelaere waren in de tweede helft niet te stoppen. Dit viel ons allemaal op tijdens de 150ste Slag om Vlaanderen.

De rentree van Bassie

Hoewel Dost vorige week de training hervatte en het duel met Charleroi dus leek te halen, reisde hij afgelopen vrijdag niet mee naar de nummer drie van vorig seizoen. De Nederlander was nog niet helemaal hersteld van zijn hamstringblessure. Die had hij opgelopen tijdens de return tegen Dynamo Kiev in de Europa League. Zonder Dost verloor Club Brugge van Standard, zegevierde het tegen Zulte-Waregem en deelde de ploeg de punten met Charleroi. In de Ghelamco Arena van Gent keerde hij terug in de basiself. Goed nieuws voor Club, want Dost was in zijn eerste elf wedstrijden voor Blauw-Zwart goed voor zes doelpunten en twee assists.

Bas Dost in actie tegen STVV
Bas Dost vierde tegen KAA Gent zijn rentree in de basis. (Photo by Vincent Kalut/Photonews)
Lang wisselt met Chong

Het was maandagavond weer eens Oranje boven bij Club Brugge. Vier van de vijf Nederlanders startten aan de aftrap. Naast Dost had Clement ook voor Ruud Vormer, Tahith Chong en Noa Lang een basisplaats in petto. De terugkeer van Dost leek in eerste instantie ten koste te gaan van Chong, maar de huurling van Manchester United mocht het nog eens laten zien. Dat deed hij vanaf links. Opvallend, omdat Lang daar normaal gesproken staat gepositioneerd. De smaakmaker begon vanavond op rechts. Hoewel hij normaal gesproken van Clement de vrijheid krijgt om te zwerven, stond hij vooral in de eerste helft echt aan de zijkant geplakt.

Het loopt niet in de eerste helft

Hoewel Club Brugge de drie punten tegen Charleroi niet over de streep kon trekken, kon Clement met een tevreden gevoel terugkijken op de eerste helft. Daarin kwam de koploper vroeg op voorsprong en kreeg ze vervolgens voldoende kansen om de score uit te breiden. ''Ik wil bevestiging zien van het eerste halfuur tegen Charleroi, tegen een nog betere ploeg. Ik verwacht een ploeg die de bal wilt en kansen creëert'', vertelde Clement vlak voor de aftrap. Het liep echter voor geen meter bij Club. In de eerste helft dan. De bezoekers waren de bal steeds snel kwijt en hadden bij rust zomaar tegen een 2-0 achterstond aan kunnen kijken. Vooral Roman Yaremchuk liet een grote mogelijkheid liggen.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1371560294657445889?s=20
Clement grijpt stevig in

Dat Clement niet tevreden was met het optreden van zijn ploeg in de eerste helft, is een understatement. Het moest tijdens de pauze haast wel donderen in de kleedkamer van Club Brugge. De coach voerde bij de start van de tweede helft maar liefst drie wijzigingen door. Éder Balanta, Eduard Sobol en Chong bleven achter in de kleedkamer. Mats Rits, Stefano Denswil en Charles de Ketelaere kwamen voor hen in de plaats. De boodschap van Clement kwam binnen bij de groep, want zes minuten na de aftrap van de tweede helft was het al raak.

Bassie direct trefzeker

De komst van Dost in de afgelopen transferperiode bleek al snel een schot in de roos. De Nederlander was in zijn eerste vijf competitiewedstrijden goed voor vier doelpunten en één assist. Hij werd de afgelopen weken dan ook nodig gemist. Hoe belangrijk hij is voor Club Brugge, bewees hij ook in de Ghelamco Arena. Zijn rentree in de basis voorzag hij van glans door zes minuten na de aftrap van de tweede helft de bal over Gent-doelman Sinan Bolat heen te wippen. Daar ging overigens een heerlijke pass van De Ketelaere aan vooraf. Dost maakte ook nog de 0-3 - zijn zevende competitietreffer - alvorens vervangen te worden door Daniel Pérez.

https://twitter.com/ElevenSportsBEn/status/1371566875470135297?s=20
De Ketelaere is helemaal terug

Het zal Clement natuurlijk goed doen dat zijn wissels direct effect sorteerden. Vooral de invalbeurt van De Ketelaere bezorgde de coach een grote glimlach. Het goudhaantje van de eerste seizoenshelft moest onlangs twee weken toekijken vanwege een positieve coronatest, maar is inmiddels helemaal terug. Afgelopen vrijdag kon hij als invaller het verschil niet maken tegen Charleroi, maar in Gent zagen we weer De Ketelaere die we gewend zijn. Niet alleen stelde hij met een fenomenaal balletje Dost in staat de score te openen. Ook verdubbelde hij na een kleine 65 minuten de score. Heerlijk!

Ook Bassie zijn vervanger scoort

Dost was niet de enige nieuwe spits die afgelopen mercato neerstreek op Jan Breydel. Ook Pérez maakte de overstap naar de landskampioen. Hoewel hij in zijn thuisland Venezuela te boek staat als groot talent, kwam hij als grote onbekende binnenwandelen. Het idee was dat hij in het restant van dit seizoen zijn minuten zou maken bij Club NXT, maar momenteel is hij eigenlijk niet meer weg te denken uit de A-kern. Pérez lijkt zelfs Youssouph Badji voorbijgestreefd te zijn. In de Ghelamco Arena mocht hij wederom invallen. Deze keer bekroonde hij zijn invalbeurt wél met een doelpunt. Zijn eerste in het de hoofdmacht van Blauw-Zwart!

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1371572705330405382?s=20
Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
1/04
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
7/04
Club Brugge
18:30
Anderlecht
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand