Club werkt met vraagtekens toe naar Charleroi

Bas Dost scoort bij zijn debuut voor Club Brugge
Bas Dost scoort bij zijn debuut voor Club Brugge Foto: © ©Vincent Kalut / Photonews

Na de uitschakeling in de Europa League ging Club Brugge vol voor de landstitel én de Beker van België. Komend weekend had de ploeg eigenlijk de halve finale van het bekertoernooi moeten spelen, ware het niet dat Standard afgelopen week te sterk was. In plaats daarvan gaat het elftal van Philippe Clement op bezoek bij Charleroi. Maar met welke namen, is nog de vraag.

Club Brugge is er veel aan gelegen om het landskampioenschap zo snel mogelijk veilig te stellen. Het liefst nog voor de start van de Play-Off. Afgelopen zondag speelde de ploeg van Clement de kater na de nederlaag tegen Standard in ieder geval alvast van zich af. Club leek in eerste instantie haar borst te kunnen natmaken voor het thuisduel met Zulte-Waregem, maar zover kwam het dus niet. De Essevee kon immers geen moment een vuist maken op Jan Breydel en keerde met een 3-0 nederlaag huiswaarts. Vrijdagavond hoopt Blauw-Zwart dat goede optreden een vervolg te geven op bezoek bij Charleroi.

De uitwedstrijd tegen de nummer drie van het afgelopen seizoen stond in eerste instantie voor 14 februari op het programma. Club stapte nog wel op de bus naar Charleroi, maar ging er al vanuit dat de Pro League het duel zou afgelasten. Zo geschiedde. Het veld van Charleroi lag er beroerd bij, waardoor de voetbalbond zich genoodzaakt zag om de wedstrijd uit te stellen. Door de uitschakeling in de Europa League en het bekertoernooi zag de kalendermaker zijn kans schoon om het duel deze week in te halen. Of Bas Dost vrijdagavond al van de partij is, is nog maar de vraag.

Coronatesten

Volgens Het Nieuwsblad stoomt Club Brugge de Nederlander klaar voor de inhaalwedstrijden tegen Charleroi én KAA Gent, maar is het nog niet zeker dat hij het duel van vrijdagavond haalt. Dost herstelt van een hamstringblessure die hij opliep tijdens de return tegen Dynamo Kiev. Naar verluidt maakt hij goede vorderingen, maar is de kans reëel dat hij er pas maandagavond weer bij is. Dan gaat Blauw-Zwart op bezoek bij KAA Gent. Ook achter de namen van Charles de Ketelaere en Ethan Horvath staat nog een vraagteken.

Zowel De Ketelaere als Horvath zat de afgelopen anderhalve week in quarantaine. Vandaag ondergaat de volledige delegatie van Club Brugge nieuwe coronatesten. De kans is groot dat De Ketelaere en Horvath groen licht krijgen. Of eerstgenoemde vrijdagavond dan ook direct weer in de basis staat, lijkt niet realistisch. Een plek op de bank lijkt het hoogst haalbare.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
1/04
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
7/04
Club Brugge
18:30
Anderlecht
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand