Club het Belgische Bayern? Daar is niemand van gediend'

Philippe Clement, hoofdtrainer van Club Brugge
Philippe Clement, hoofdtrainer van Club Brugge Foto: © Nico Vereecken/Photo News

Voor het tweede opeenvolgende seizoen stevent een oppermachtig Club Brugge af op de landstitel. De voorsprong op nummer twee Antwerp FC bedraagt dankzij de overwinning tegen Zulte-Waregem vijftien punten. En dan heeft de koploper ook nog eens twee wedstrijden tegoed. Het is dus niet meer de vraag of, maar wanneer Blauw-Zwart kampioen wordt. Peter Vandenbempt van Sporza hoopt dat het geen voorbode is van een jarenlange Brugse dominantie.

Club Brugge begon met hoge verwachtingen aan het huidige seizoen. De ploeg kroonde zich in 2020 met afstand tot landskampioen en aasde met vrijwel dezelfde kern op prolongatie van de landstitel. De competitiestart was echter niet om over naar huis te schrijven. Philippe Clement en zijn manschappen veroverden in de eerste drie duels slechts drie punten en moesten dus in de achtervolging. De ommekeer volgde al snel en doordat de concurrentie allesbehalve constant was, had Club de koppositie alweer snel in handen. Desalniettemin leken we dit seizoen wél af te stevenen op een spannende titelstrijd, gezien het verschil tussen Blauw-Zwart en Genk op een gegeven moment slechts één puntje bedroeg.

Door die spannende titelstrijd kon echter al gauw een streep. Club Brugge reeg de overwinningen aaneen, terwijl de achtervolgers punt na punt verspeelden. Momenteel bedraagt de voorsprong op nummer twee Antwerp dus vijftien punten. ''Als Club Brugge nu volgend weekend zijn twee inhaalmatchen wint, dan is het misschien eind april, zeker begin mei al kampioen'', schrijft Vandenbempt in zijn wekelijkse analyse. ''En dan zal dit de 2e titel zijn op een rij waarbij die enorme ontlading er niet is. Die ontlading die je hebt na een hevige, spannende, zenuwslopende strijd van een paar weken. Het zal opnieuw, vrees ik, een feest zijn zonder de fans.''

Het Belgische Bayern München

Dat is uiteraard een grote smet op het eventuele landskampioen. De blijdschap zal er echter niet minder om zijn, zeker na de uitschakeling in de Europa League én het bekertoernooi. De roep om de BeNeLiga zal na een nieuw seizoen waarin de concurrentie uiteindelijk geen vuist kon maken tegen Club Brugge, luider worden. Maar is dat ook echt de oplossing? Clubs als Antwerp FC, Anderlecht en Genk laten het immers veel te vaak liggen in de ontmoetingen met de K11. 'Het is aan de verzamelde tegenstand om ervoor te zorgen dat Club Brugge de komende jaren inderdaad, zoals het hier en daar al een keer is opgemerkt, niet het Belgische Bayern München wordt. Want daar is niemand van gediend, denk ik'', aldus Vandenbempt.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
1/04
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
7/04
Club Brugge
18:30
Anderlecht
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand