Club-fan maakt parodie: 'Kompany zonder titel'

Abdoulay Diaby met Vincent Kompany
Abdoulay Diaby met Vincent Kompany Foto: © Peter De Voecht/Photo News

Welke ploegen Club Brugge binnenkort treft in de Play-Offs, is nog maar de vraag. Uiteraard hoopt Anderlecht één van die clubs te zijn. Begin dit seizoen sprak de rivaal van Blauw-Zwart van een meer gelijkwaardige titelstrijd. Zover kwam het echter niet en lijkt het ook niet meer te komen. Hoewel Anderlecht nog wel in het bekertoernooi actief is, dreigt dus een nieuwe teleurstelling voor Vincent Kompany. Onlangs maakte een member van Stamnummer 3 al een parodie op de avonturen van Vince The Prince.

Toen Kompany op 19 mei 2019 in een open brief via sociale media liet weten te vertrekken bij Manchester City, leek het einde van zijn loopbaan als speler nabij. Het zou een streep door de rekening zijn voor de supporters van Anderlecht. Zij hoopten op een terugkeer van de verdediger, een product van de jeugdopleiding en tussen 2003 en 2006 actief voor de hoofdmacht. Anderhalf uur later maakte hij echter bekend terug te keren bij zijn jeugdliefde. Niet alleen als speler, maar ook als coach. Een stunt van jewelste van Paars-Wit, alhoewel het ook heel veel vragen opriep.

Zijn functie als speler-coach hield niet heel lang stand. Na een slechte seizoensstart werd besloten dat Kompany zich meer moest richten op zijn verrichtingen als speler. Hij kwam in het afgelopen seizoen uiteindelijk tot slechts achttien wedstrijden. Evenals in zijn laatste seizoenen in Manchester had Kompany te maken met de nodige pijntjes. Na vorig seizoen besloot hij definitief een streep te zetten onder zijn spelersloopbaan. Hij kreeg een nieuwe kans als hoofdtrainer van Anderlecht. ''Vorig jaar werd ons veel afgenomen. Dit jaar nemen we alles terug'', sprak hij op een van de eerste trainingen.

Het verschil met Club Brugge lijkt echter nog veel groter te zijn geworden. Zo zegevierde Blauw-Zwart in eigen huis nog met 3-0 tegen Anderlecht. Het verschil in het klassement bedraagt, na de overwinning van Club op Zulte-Waregem, 21 punten. Terwijl de koploper ook nog twee wedstrijden tegoed heeft. Anderlecht mag dan nog wel actief zijn in het bekertoernooi, maar op basis van het optreden tegen Cercle in de kwartfinales is het echt niet de favoriet. Stamnummer 3 wilde niet wachten tot het einde van het seizoen en bracht onlangs al een parodie op de avonturen van Kompany uit.

https://www.youtube.com/watch?v=scpyPbYhbj4
Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
ma
13/05
Club Brugge
20:30
Union Saint-Gilloise
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand