Clement heeft dubbele gevoelens over interlandbreak

Philippe Clement, coach van Club Brugge
Philippe Clement, coach van Club Brugge Foto: © ©photonews

In de aanloop naar de topper tegen Antwerp FC kregen Simon Mignolet, Brandon Mechele, Hans Vanaken en Charles de Ketelaere allen leuk nieuws te horen. De sterkhouders van Club Brugge mogen zich na het weekend namelijk melden bij de nationale ploeg. Daar is Philippe Clement natuurlijk erg trots op. Desondanks ziet hij een klein beetje op tegen de naderende interlandbreak.

Hoewel het alweer ruim een maand geleden is dat Club Brugge in de aanloop naar de ontmoeting met Dynamo Kiev in de Europa League flinke tikken kreeg te verwerken, voelt dat nog als de dag van gisteren. Door een positieve coronatest konden maar liefst vijf spelers niet in actie komen in Kiev. Het virus greep niet de minste spelers naar de keel. Onder anderen Noa Lang, Mats Rits en Hans Vanaken moesten daardoor ook de return tegen de Oekraïners aan zich voorbij laten gaan. Daar kwam daags voor de return ook nog De Ketelaere bij.

We zijn inmiddels een kleine maand verder sinds de uitschakeling in de Europa League. Clement kan eindelijk weer een beroep doen op een volledig fitte selectie. Na het weekend ziet hij meerdere spelers, waaronder de Rode Duivels, naar alle uithoeken van Europa en de rest van de wereld vliegen. ''Enerzijds ben je trots en fier omdat ze dat verdienen. Je moet ze hen dat ook gunnen. Anderzijds is het als club en coach een moeilijkere periode omdat je normaal meer controle hebt over alles en nu moet je ze tien à veertien dagen afstaan'', aldus de coach tijdens de persconferentie naar aanleiding van de topper tegen Antwerp FC.

Richtlijnen

''We leven in een moeilijke wereld nu. We zitten hier met een clubbubbel en je ziet hoeveel problemen dat al geeft om met de bus naar Charleroi te gaan. Jongens die naar andere continenten gaan is een ander verhaal. We bekijken de richtlijnen en hakken daarna knopen door.'' Het is dus nog even afwachten welke spelers van Club Brugge uiteindelijk wel en niet afreizen naar de nationale ploeg. Zo overweegt de aanstaand landskampioen serieus om Odilon Kossounou in Brugge te houden. De verdediger heeft een uitnodiging voor de nationale ploeg van Ivoorkust op zak. Zondagmiddag keert hij overigens terug van een schorsing.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
1/04
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
7/04
Club Brugge
18:30
Anderlecht
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand