Badji wordt sterker en steekt veel op van teamgenoot

Youssouph Badji, aanvaller van Club Brugge
Youssouph Badji, aanvaller van Club Brugge Foto: © Nico Vereecken/Photo News

Geen Stefano Denswil, Matej Mitrovic, Hans Vanaken, Noa Lang en Mats Rits. Ook Charles de Ketelaere moest vanwege een positieve coronatest een streep zetten door de return tegen Dynamo Kiev. Tot overmaat van ramp viel ook Bas Dost nog eens uit met een blessure. De Nederlander is er vanavond dus niet bij als Club Brugge het opneemt tegen Standard. Gelukkig staat zijn vervanger te popelen: Youssouph Badji is er klaar voor.

Hoewel Philippe Clement met David Okereke, Michael Krmencik, Siebe Schrijvers, Emmanuel Dennis én Badji voldoende opties had voor de spitspositie, wilde hij er van de zomer maar al te graag een aanvaller bij hebben. Dost stond hoog op het verlanglijstje. De Nederlander zag een transfer naar Club Brugge zeker zitten, maar Eintracht Frankfurt wilde hem niet zomaar laten gaan. De Duitsers verlangden zo'n zeven miljoen euro voor Dost, die in Frankfurt niet eens zeker was van een basisplaats. Dat bedrag was Club te gortig, waardoor Clement het moest doen met de spelers die hij op dat moment tot zijn beschikking had.

Van de opties voor de spitspositie maakte niet Okereke of Krmencik, maar Badji de meeste indruk. Tijdens de voorbereiding ontpopte hij zich onder meer dankzij twee doelpunten tegen KAA Gent tot eerste spits van Club Brugge. Ook in de competitie ging hij goed van start, met doelpunten tegen Eupen en KRC Genk. Zoals wel vaker bij spelers van zijn leeftijd, werd de goede start gevolgd door een mindere periode. Badji verloor zijn basisplaats en moest het vaak doen met korte invalbeurten of optredens bij Club NXT. Hij liet zijn koppie echter niet hangen en bleef werken aan zijn verbeterpunten.

Youssouph Badji heeft gescoord tegen Genk
Youssouph Badji viert zijn treffer op bezoek bij KRC Genk in augustus. Daarmee bezorgde hij Club Brugge een 1-2 overwinning. (Photo by Peter De Voecht/Photonews)

Voorbeelden

Zo mocht er nog wel wat spiermassa bij. In gesprek met Het Nieuwsblad vertelt hij dat hij ondertussen al vier kilo sterker is geworden. Romelu Lukaku, de topschutter van Inter en de Rode Duivels, is Badji zijn voorbeeld. ''Ik hoop hem ooit te ontmoeten. Dat zou toch een droom zijn. Ik zou hem echt willen vragen hoe ik alles het beste aanpak als jonge spits, maar ook bij Club heb ik voorbeelden. Zo probeer ik veel te leren van Bas Dost. Ik probeer hem na te doen want zijn bewegingen en positie in de box zijn indrukwekkend.''

Doordat Dost even uit de roulatie is, krijgt Badji zeer waarschijnlijk de kans om zich te laten zien. Hoewel hij onlangs nog drie keer scoorde in de bekerwedstrijd tegen Olsa Brakel, mag hij voor het doel nog wat beter met zijn kansen omgaan. Tegen Dynamo Kiev liet hij nog een goede mogelijkheid om te scoren liggen. ''Ik ben rustiger geworden voor het doel en win ook steeds meer duels, maar ik ben zeker nog niet tevreden. Ik wil net zoals Romelu Lukaku en Bas Dost de top bereiken.'' Vanavond mag hij in de kwartfinale tegen Standard direct aan de bak. ''Tegen Standard wil ik meteen tonen dat ik sterker ben geworden.''

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
ma
13/05
Club Brugge
20:30
Union Saint-Gilloise
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand