Antwerp FC mist tegen Club drie basiskrachten

Lior Refaelov van Antwerp FC
Lior Refaelov van Antwerp FC Foto: © Jan De Meuleneir/Photo News

Na de uitschakeling in de Europa League en het bekertoernooi is Club Brugge er veel aan gelegen om het landskampioenschap zo snel mogelijk veilig te stellen. Maandagavond zette de koploper een grote stap richting een nieuwe landstitel. KAA Gent werd, ondanks een matige eerste helft, met ruime cijfers aan de kant geschoven. Zondagmiddag wacht Blauw-Zwart de topper tegen Antwerp FC. De nummer twee kan op Jan Breydel geen beroep doen op drie basiskrachten.

Komend weekend staan Club Brugge en Antwerp FC alweer voor de vierde keer in nog geen jaar tijd tegenover elkaar. De eerste ontmoeting had plaats op 1 augustus. Toen troffen beide ploegen elkaar in de finale van de Croky Cup. Hoewel de ploeg van Philippe Clement de grote favoriet was, zegevierden de Antwerpenaren met 0-1. In december kon Club zich alvast revancheren voor die nederlaag. Clement kon op de Bosuil weliswaar geen beroep doen op Ruud Vormer, maar zag zijn elftal relatief eenvoudig met 0-2 winnen. In februari troffen de ploegen elkaar in de achtste finales van het bekertoernooi. Dankzij een 3-1 overwinning stootte de landskampioen door naar de volgende ronde.

Puzzelen

Na afloop was Antwerp-coach Frank Vercauteren niet heel erg onder de indruk van Club Brugge. Hij was benieuwd of de koploper erin zou slagen de weg die het na de jaarwisseling had ingezet, voor een lange tijd kon blijven vervolgen. Daar lijkt het in ieder geval wel op. De voorsprong van Club Brugge op Antwerp is in de afgelopen weken alleen maar groter geworden. Inmiddels bedraagt die negentien punten. Komende zondag kan Antwerp iets dichter bij komen, maar dus ook op een nog grotere afstand gezet worden. Terwijl Clement een beroep kan doen op zijn sterkste elf - ook Odilon Kossounou is weer van de partij - moet Vercauteren zijn basiself op een aantal plekken wijzigen.

Vercauteren kan op Jan Breydel immers geen beroep doen op Abdoulaye Seck. De verdediger ontving onlangs tegen KV Kortrijk een rode kaart en zit zondag dus een schorsing uit. Ook Dieumerci Mbokani zal niet in actie komen. De spits kreeg tegen Kortrijk alweer zijn vijfde gele kaart. Daarnaast kan Vercauteren nog altijd niet beschikken over Jérémy Gélin. De Fransman liep tijdens de Europa Leaguewedstrijd tegen Glasgow Rangers een hamstringblessure op en is daar nog niet van hersteld.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
1/04
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
7/04
Club Brugge
18:30
Anderlecht
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand