Als eerste Belgische club wil Club Brugge naar de beurs

Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert, voorzitter en CEO van Club Brugge
Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert, voorzitter en CEO van Club Brugge Foto: © ©Photo News

Club Brugge maakt een turbulent seizoen door. Hoewel de competitiestart niet om over naar huis te schrijven was, lijkt niets een nieuwe landstitel nog in de weg te staan. Het avontuur in de Europa League kwam dan tot een vroegtijdig einde, dankzij het optreden in de Champions League was het toch een mooie campagne. En dan ligt Blauw-Zwart vooralsnog ook op koers voor de bekerfinale. Nu bevestigt de landskampioen dat ze als eerste Belgische club naar de beurs (Euronext Brussel) wil.

Dat gerucht kwam vorige week al boven water, maar nu maakt Club Brugge het dus officieel. ''Club Brugge, samen met haar dochterondernemingen (samen ''Club Brugge'' of de ''Vennootschap''), één van de meest populaire en succesvolle voetbalclubs in België, kondigt vandaag haar intentie tot de lancering van een beursintroductie (''IPO'') aan met toelating tot de verhandeling van haar gewone aandelen op de gereglementeerde markt van Euronext Brussels (het ''Aanbod''), klinkt het op de website.

Op de website is een lijst met kernpunten te lezen. Eén daarvan is de indrukwekkende 129-jarige geschiedenis. Daarin won de club zestien nationale kampioenschappen, vijftien Belgische supercups en elf nationale bekers. Dit seizoen ligt Blauw-Zwart dus op koers voor de dubbel. Dan moet er donderdagavond overigens wel gewonnen worden van Standard. Een ander kernpunt is dat Club Brugge eigenlijk niet meer weg te denken is van het Europese toneel. ''Meer recent heeft Club Brugge in vier van de afgelopen vijf seizoenen gespeeld in de groepsfase van de Champions League'', luidt het. Dit seizoen plaatste de ploeg van Philippe Clement zich op een haar na voor de achtste finales van het miljardenbal.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1367007079949500417?s=20

Profijt

Hoewel de Europese campagnes niets tastbaars opleveren, heeft de club er heel veel profijt van. ''Regelmatige deelname aan Europese competities maakt het team beduidend zichtbaarder en stelt de club in staat om, aan de hand van toonaangevende data gestuurde rekruterings- en ontwikkelingsprocessen, getalenteerde voetbalspelers aan te trekken en te ontwikkelen. Dit zorgt voor duurzame prestaties op het veld, wat dan weer hogere transferopbrengsten genereert en bijgevolg de Vennootschap aantrekkelijker maakt voor opkomend talent.''

''Dit is een historische stap voor heel de Club Brugge-gemeenschap en de logische volgende fase in haar ontwikkeling'', aldus Bart Verhaeghe. Hij vierde onlangs nog zijn 10-jarig jubileum als voorzitter van FCB. ''De rijke geschiedenis en het sportieve trackrecord van Club Brugge vormen de basis van een iconisch, internationaal bekend sportmerk, dat steunt op een gemeenschap van meer dan een miljoen trouwe fans. Onze visie is om de club verder te laten groeien, voortbouwend op dezelfde geschiedenis, werkethiek en motivatie die van ons zo een gepassioneerde club hebben gemaakt. Zo kan Club Brugge een stap voor blijven op de grootste verwachte evoluties in het voetballandschap. Tijdens de volgende fase van onze ontwikkeling blijven we ons bovenal focussen op onze fans, de prestaties op het veld en een sterk commercieel management.''

Meer reacties lezen? Of kennis nemen van het aanbod van Club? Klik dan op deze link!

Bart Verhaeghe, voorzitter van Club Brugge
''Dit is een historische stap voor heel de Club Brugge-gemeenschap.'' Bart Verhaeghe kan zijn geluk niet op. Blauw-Zwart treedt zeer waarschijnlijk als eerste Belgische club toe tot de beurs. Het nationale succes is daar één van de belangrijkste redenen voor. (©Gregory Van Gansen/Photo News)

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
ma
13/05
Club Brugge
20:30
Union Saint-Gilloise
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand