Welke clubs meten zich binnenkort met Club Brugge?

Hans Vanaken tijdens een thuiswedstrijd tegen KAA Gent
Hans Vanaken tijdens een thuiswedstrijd tegen KAA Gent Foto: © Jeroen Meuwsen/Orange Pictures/Photo News

Nog een week en dan zit ook de tweede maand van het nieuwe kalenderjaar er alweer op. De tijd vliegt voorbij. Dat betekent ook dat de reguliere competitie haar einde nadert. De ploegen uit de Jupiler Pro League mogen zich vervolgens klaarmaken voor de veelbesproken Play-Offs. Welke clubs treft Club Brugge binnenkort in de strijd om de bovenste (vier) plekken?

Wie een paar maanden geleden had gezegd dat Club Brugge in februari bijna twintig punten voor zou gaan op de concurrentie, was waarschijnlijk voor gek verklaard. In de eerste seizoenshelft leken we namelijk af te stevenen op een spannende titelstrijd. De onderlinge verschillen waren heel klein. Eigenlijk was het elke week stuivertje wisselen om de koppositie. KRC Genk leek bij ingang van de winterstop de grootste uitdager van Club Brugge te worden. De achterstand bedroeg op dat moment slechts vier punten, terwijl de ploeg van John van den Brom ook nog één wedstrijd tegoed had.

Nog geen twee maanden later kijkt Genk tegen een achterstand van zeventien punten aan, terwijl Blauw-Zwart nu de ploeg is die een wedstrijd minder gespeeld heeft. De Smurfen zijn momenteel niet eens de eerste achtervolger van de landskampioen. Dat is Antwerp FC. Ook de Antwerpenaren komen vooralsnog niet dichterbij Club Brugge. Ze lijken daarentegen de beste papieren te hebben om de Champions Play-Offs als nummer twee te betreden. De voorsprong op Genk bedraagt vier punten en op de ploegen die volgen vijf en zeven. Vanavond kan Antwerp, dat van de week onderuit ging in de Europa League, een volgende stap zetten tegen STVV.

Brede subtop

Genk krijgt begin van de avond bezoek van Beerschot. De promovendus draaide een sterke eerste seizoenshelft en leek een belangrijke kandidaat om bij de eerste vier te eindigen. Na de jaarwisseling is het echter een stuk minder. KV Oostende heeft de smaak daarentegen goed te pakken, alhoewel het eerder dit weekend gelijkspeelde tegen Eupen. Bij een overwinning had KV Oostende over Genk heen kunnen klimmen. Nu krijgt Anderlecht de kans om zowel Genk als Oostende te passeren op de ranglijst. De ploeg van Vincent Kompany treedt vanmiddag aan tegen KV Kortrijk en kan dus goede zaken doen.

Achter Antwerp, Genk, KV Oostende en Anderlecht azen ook OH Leuven, KV Mechelen en Standard op een klassering bij de eerste vier. Zij staan allen op veertig punten. OHL reist maandagavond af naar Club Brugge en lijkt een weekje te moeten wachten op nieuwe punten, alhoewel het eerder dit seizoen nog met 2-1 zegevierde tegen de landskampioen. Mechelen speelde vrijdagavond gelijk tegen AA Gent, terwijl Standard het vanmiddag opneemt tegen Zulte-Waregem.

https://twitter.com/ProLeagueBE/status/1362144797717377028?s=20
Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
1/04
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
7/04
Club Brugge
18:30
Anderlecht
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand