Weinig productieve week voor Loan FC

Openda bij Vitesse
Openda bij Vitesse Foto: © ©Orange Pictures / Photo News

Blauw-Zwart leent dit seizoen acht spelers uit: Loïs Openda, Kaveh Rezaei, Siemen Voet, Thibault Vlietinck, Karlo Letica, Michael Krmencik, Emmanuel Dennis en Simon Deli. Hoe presteerden zij dit weekend bij hun clubs? Een klein overzicht.

Loïs Openda – Vitesse

Vitesse kent de afgelopen weken geen grote successen in de competitie. Zondag kwam het nog vroeg op voorsprong na een knappe teamgoal die Broja afrondde. Maar PSV keerde het nog om, onder impuls van invallers Malen (1 doelpunt en 1 assist) en Götze (2 doelpunten) wonnen de Eindhovenaren nog met 3-1. Openda speelde een goed uur mee maar kon niks forceren. Vitesse staat nu op de vijfde plaats en heeft evenveel punten als Feyenoord, dat wel nog een wedstrijd tegoed heeft. PSV verstevigt door die overwinning zijn tweede plaats. Zaterdag spelen Openda en co tegen VVV Venlo, de vijftiende in de stand.

Kaveh Rezaei – Charleroi

Zaterdagavond nam Charleroi het op tegen de laatste in de stand, Waasland-Beveren. Na een spectaculair slot eindigde wedstrijd op 1-1. Waasland-Beveren leek de zege op zak te hebben na een kopbalgoal van Vukotic, maar Bruno maakte in de allerlaatste minuten nog gelijk met een knappe volley. Zo geraakt Waasland-Beveren niet van de laatste plaats en schiet Charleroi in de strijd om Play-Off 1 weinig op met een punt. Rezaei zat niet in de selectie, hij was niet fit genoeg. Charleroi staat nu op een elfde plaats, maar heeft nog de wedstrijd tegen Club Brugge tegoed. Als de Zebra’s die winnen, rukken ze wel op naar de vijfde plaats. Vrijdag speelt het een belangrijke match in de strijd om Play-off 1, het neemt het op tegen KRC Genk, de derde in de stand.

Siemen Voet – KV Mechelen

Vrijdagavond opende KV Mechelen de speeldag tegen AA Gent. De wedstrijd begon veelbelovend, Yaremchuk en Storm zorgden na een kwartier al voor 1-1. De tweede helft was van een minder goede kwaliteit en het bleef dus ook bij dat 1-1 gelijkspel. Zowel Mechelen als Gent schieten niets op met dat ene punt. Siemen Voet haalde de afgelopen weken wel nog de bank, maar vrijdag kon de jonge verdediger zijn zitje niet veroveren. Mechelen heeft nu samen met vijf andere ploegen veertig punten en heeft zich gevestigd op de negende plaats, op drie punten van Play-off 1. Zaterdag nemen de Kakkers het op tegen ploeg in vorm KV Oostende.

Thibault Vlietinck – OH Leuven

Vlietinck en Leuven kwamen afgelopen week niet in actie, vanavond nemen ze het op tegen leider Club Brugge.

Karlo Letica – UC Sampdoria

Zaterdagmiddag namen Letica en co het op tegen Lazio Roma, vijfde in de stand en voormalig tegenstander van Club in de groepsfase van de Champions League. Sampdoria kon tegen Immobile en co geen vuist maken en verloor met 1-0, het enige doelpunt kwam van Luis Alberto. Vanop de rand van het strafschopgebied plaatste hij de bal mooi buiten het bereik van Audero. Sampdoria kon enkel dreigen met wat kansjes voor spits Quagliarella. De ploeg van Claudio Ranieri behoudt zijn tiende plaats in de Serie A. Letica geraakte, zoals alle vorige weken, niet van de bank. Emil Audero blijft de onbetwiste nummer een. Zondag krijgt Sampdoria opnieuw een stevige brok voor de kiezen, want dan komt Atalanta over de vloer. Dat staat vierde in het klassement.

Michael Krmencik – PAOK

Afgelopen maandag namen Krmencik en PAOK het op tegen PAS Giannina. PAOK won met 2-0, Krmencik speelde zo’n tachtig minuten mee. De doelpunten kwamen van Zivkovic en Schwab. Krmencik kreeg een aantal pogingen om ook te scoren, maar slaagde daar niet in. Vanuit buitenspelpositie kon hij een voorzet net niet in doel verlengen en op een hoekschop trapte hij een hoge bal van dichtbij in de handen van de doelman.

Zaterdagmiddag nam PAOK het op tegen PAS Lamia 1964. Het won gemakkelijk met 4-0 na doelpunten van Rahman, Tzolis, Warda en Zivkovic. Krmencik werd rond het uur bij een 3-0 stand gewisseld, hij had geen aandeel in de doelpunten. Zes op zes voor PAOK maar geen productieve week voor de Tsjech.  Zaterdag krijgt hij een herkansing, dan neemt PAOK het op tegen zesde in de stand Asteras Tripolis. Olympiacos blijft autoritair leider in Griekenland, het heeft nu twaalf punten voorsprong op Krmencik en co. Dat staat nu wel alleen tweede, met twee punten voorsprong op Aris en AEK Athene.

Emmanuel Dennis – FC Köln

Zaterdagmiddag nam Köln het op tegen VfB Stuttgart. De wedstrijd eindigde in een 0-1 overwinning voor Stuttgart, Het enige doelpunt kwam van Kalajdžić. Hij kopte een vrije trap mooi overhoeks in doel. Dennis speelde de volledige negentig minuten mee en kreeg ook een grote mogelijkheid, maar van dichtbij knalde hij de bal over doel. Ploeggenoot Özcan kende ook geen geluk, vanop zo’n twintig meter knalde hij de bal tegen de lat. Door het verlies geraakt Köln niet uit de gevarenzone. Het heeft slechts drie punten voorsprong op de zestiende in de stand, Bielefeld. Dat heeft wel nog een wedstrijd tegoed. Zondag moeten Dennis en co naar de Allianz Arena voor de clash tegen leider Bayern München.

Simon Deli – Slavia Praag

Donderdagavond was er Europa Leaguewedstrijd tegen Leicester. De wedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel, dat ervoor zorgt dat er donderdag in Engeland alles nog mogelijk is. Deli kwam niet van de bank. Zondagmiddag kon de Ivoriaan wel weer speelminuten maken. Op het veld van FK Teplice, veertiende in de stand, speelde Slavia 1-1 gelijk. De doelpunten kwamen van Dorley en Mareš. Deli speelde de volledige wedstrijd mee. Slavia Praag speelt nu al voor de tweede keer in drie weken gelijk in de competitie, maar heeft nog altijd een geruststellende voorsprong van acht punten op aartsrivaal Sparta Praag. Zondag nemen Deli en co het op tegen de derde in de stand, Slovácko.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
1/04
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
7/04
Club Brugge
18:30
Anderlecht
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand