Waarom Lang de light-versie van Neymar wordt genoemd

Noa Lang, de grote man bij Club Brugge
Noa Lang, de grote man bij Club Brugge Foto: © Nico Vereecken/Photo News

Toen Club Brugge op de valreep van de zomerse mercato Noa Lang presenteerde, waren de verwachtingen nog niet direct heel hooggespannen. Het was hem bij Ajax immers niet gelukt een basisplaats te veroveren. De Nederlander had echter niet lang de tijd nodig om de Jupiler Pro League te veroveren. Zaterdagavond deed hij er op bezoek bij Waasland-Beveren nog maar eens een schepje bovenop.

Met twee doelpunten en één assist in de laatste wedstrijd in 2020 tegen Eupen zorgde Lang er hoogstpersoonlijk voor dat Club Brugge met een goed gevoel aan de winterstop begon. Zijn optreden in dat duel bleef natuurlijk niet onopgemerkt, ook niet in Nederland. ''Ik zag hem bezig tegen Eupen en na een halfuur dacht ik: is dit Noa Lang of Neymar?'', vertelde Süleyman Öztürk bij Voetbal International. ''Natuurlijk is dat een beetje een vreemde vergelijking, want Neymar is een van de beste spelers ter wereld. Maar Lang zijn manier van spelen doet er wel aan denken.''

In de wedstrijden die volgden liet de smaakmaker van Club Brugge zien waarom. In de wetenschap dat de achterban van Blauw-Zwart hem had verkozen tot Speler van de Maand november én december, schoot hij ook in januari uit de startblokken. Na afloop van de thuiswedstrijd tegen Standard kon de balans worden opgemaakt en kwam iedereen al snel tot de conclusie dat Lang een indrukwekkende maand achter de rug had. Vier doelpunten en vier assists in zes wedstrijden in januari.

'Hij ging zelfs even op de bal staan om te laten zien wie er de beste is'

Schreef Süleyman Öztürk van Voetbal International in zijn wekelijkse column

''Met negen doelpunten en zeven assists in zijn eerste zeventien competitiewedstrijden is hij bij Club Brugge een miniatuurversie van Neymar'', schreef van de week Öztürk nog in zijn wekelijkse column. ''Een zelfverzekerd circusnummer, op het arrogante af als hij lekker in de wedstrijd zit. Dat was afgelopen zondag ook te zien na zijn assist en doelpunt tegen Standard Luik. Lang zat er lekker in en begon zijn tegenstanders uit te dagen. Een paar schijnbewegingen en hij ging zelfs even op de bal staan om te laten zien wie er de beste is.''

Geweldige solo

Vrijdagavond keek niemand er dan ook van op dat hij voor de derde keer op rij werd uitgeroepen tot Speler van de Maand. Januari had de nodige uitblinkers in het vat, maar geen van hen kwam in de buurt van Lang. In het shirt van Ajax kwam hij er niet aan te pas, maar in België voetbalt hij wekelijks zijn tegenstanders op een hoopje. Ook Waasland-Beveren moest eraan geloven. In de elfde minuut krijgt Lang ter hoogte van de reservebank van Club de bal aangespeeld. Hij draait direct open, waardoor hij in zijn favoriete één-tegen-één komt. De eerste tegenstander komt hij met speels gemak voorbij, alvorens hij Dries Wuytens te snel af is. Hij neemt de bal nog even mee, dribbelt naar binnen en drukt af. Goal!

Neymar? Nee, Noa Lang. Na zaterdagavond is de vergelijking van Öztürk tussen de Braziliaanse ster en de smaakmaker van Lang helemaal niet zo gek meer. Zijn tweede van zaterdagavond mocht er overigens ook zijn.

https://www.youtube.com/watch?v=zIMwUAXaDog
https://www.youtube.com/watch?v=gSv_WLLCA7c
Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
1/04
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
7/04
Club Brugge
18:30
Anderlecht
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand