Vormer reageert na pijnlijke uitschakeling tegen Kiev

Ruud Vormer verlaat teleurgesteld het veld van Moeskroen
Ruud Vormer verlaat teleurgesteld het veld van Moeskroen Foto: © ©Jimmy Bolcina / Photonews

Het geloof en vertrouwen in een goed resultaat tegen Dynamo Kiev was wel degelijk aanwezig bij Club Brugge. Ondanks een groot aantal afwezigen had de ploeg ook lang niets te vrezen van de bezoekers. In de laatste tien minuten ging het echter alsnog mis voor Blauw-Zwart. Een teleurgestelde Ruud Vormer verscheen direct na afloop voor de camera.

Geen Stefano Denswil, Matej Mitrovic, Hans Vanaken, Noa Lang en Mats Rits. Zij testten vorige week allemaal al positief op corona. Op de dag van de return tegen Dynamo Kiev moest ook Charles de Ketelaere om dezelfde reden afhaken. Club Brugge trad dus zonder een groot aantal basisspelers aan tegen de Oekraïners. Desondanks leek er niet heel veel aan de hand voor de ploeg van Rik De Mil, die nog altijd de honneurs waarneemt van Philippe Clement. De hoofdtrainer zag vanuit zijn woonkamer dat Club de wedstrijd lang onder controle had, zonder zelf heel veel kansen te creëren.

Dynamo Kiev liet aanvallend nog minder zien. ''Ze hebben maar één kans gehad en die ging binnen ook'', was Vormer zijn eerste reactie na afloop. ''Tja, het was een mooie goal. Maar wij hebben ook te weinig kansen gecreëerd, het was niet goed genoeg. Natuurlijk maakten we een heel grote kans op de volgende ronde als we op volle sterkte konden spelen. We hebben nu eenmaal al die coronagevallen, maar dat is geen excuus. Dit Kiev is geen slechte ploeg hoor, ze staan enorm goed. Maar uiteraard zat er veel meer in. We gaan nu voluit voor de Beker van België en de titel.''

Dost

Na een klein uur kreeg Club Brugge met het uitvallen van Bas Dost een nieuwe tik te verwerken. Na een leep hakballetje greep hij naar zijn hamstring. ''Ja, hij had last van de hamstrings. dat is klote hé. Maar zondag tegen Gent spelen we gewoon met de spelers die beschikbaar zijn. We gaan gewoon door met voetballen'', aldus Vormer.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
1/04
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
7/04
Club Brugge
18:30
Anderlecht
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand