Uitstel van duel met Kiev niet mogelijk door richtlijnen

Club Brugge speelt in de Europa League tegen Dynamo Kiev
Club Brugge speelt in de Europa League tegen Dynamo Kiev Foto: © Norbert Scanella/Panoramic /Photo News

In de aanloop naar de heenwedstrijd tegen Dynamo Kiev heeft Club Brugge te maken met de nodige coronabesmettingen. Stefano Denswil en Matej Mitrovic bleken al eerder positief en dinsdagmorgen kreeg ook Hans Vanaken vervelend bericht. Daarnaast schijnen Charles de Ketelaere en Noa Lang zich niet topfit te voelen. Uitstel van het heenduel in de knock-outfase van de Europa League is echter niet mogelijk.

Zoals wel meerdere clubs hebben ervaren, komt de coronauitbraak vrijwel uit het niets. Althans, bij de achterban. Bij Club Brugge vreesde men al een aantal dagen voor veel coronabesmettingen. Vorige week testte een aantal stafleden immers al positief op het virus. Dinsdagmorgen kwamen daar dus Vanaken en Philippe Clement bij. Zij zitten in quarantaine, evenals de andere spelers en stafleden die positief hebben getest.

Woensdagmorgen reist Club Brugge af naar Kiev voor de heenwedstrijd tegen Dynamo in de knock-outfase. Achter dat duel staat overigens nog een vraagteken. Niet door de coronabesmettingen bij Blauw-Zwart, maar de temperaturen in Kiev. Die kunnen donderdagavond tijdens de wedstrijd immers dalen tot twintig graden onder het vriespunt. Het is dus niet grappig koud in de hoofdstad van Oekraïne. Niet de beste omstandigheden om in te voetballen. Mochten de temperaturen inderdaad dalen tot minstens vijftien graden onder Celsius, kan een club besluiten om niet in actie te komen. Dat is dus nog even afwachten. UEFA houdt de situatie in Kiev naar verluidt goed in de gaten.

https://twitter.com/ElevenSportsBEn/status/1361606845375332352?s=20

Richtlijnen

Uitstel vanwege de coronagevallen bij Club, is sowieso geen optie. Daarvoor moeten minder dan dertien spelers (inclusief doelman) overblijven. ''De wedstrijd moet op de afgesproken datum doorgang vinden als er minimaal dertien spelers van de A-lijst beschikbaar zijn. Onder de inzetbare krachten moet minimaal één doelman zijn'', aldus de richtlijnen van de UEFA. ''Als er minder dan dertien spelers van de A-lijst beschikbaar zijn of geen keeper, dan kan de UEFA instemmen met een uitstel van 24 uur als de plaatselijke overheid nieuwe testen eist om het benodigde aantal spelers beschikbaar te krijgen.''

Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
1/04
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
7/04
Club Brugge
18:30
Anderlecht
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand