Schrijvers keert nu al terug op het oude nest

Siebe Schrijvers vertrekt bij Club Brugge
Siebe Schrijvers vertrekt bij Club Brugge Foto: © Ts/Photo News

Of de thuiswedstrijd van Club Brugge tegen OH Leuven doorgaat maandagavond, is nog maar de vraag. Vooralsnog wel. Eerder dit seizoen verslikte de koploper zich nog in de promovendus. De ploeg uit Oud-Heverlee en Leuven is nog altijd in de race voor de Champions Play-Offs. De torenhoge ambities maakte OHL in januari nog waar met de komst van Siebe Schrijvers, die de deur op Jan Breydel achter zich dicht trok.

In de zomer van 2018 betaalde Club Brugge drie miljoen euro voor de komst van Schrijvers. De aanvaller kwam over van KRC Genk en stond te boeken als groot talent. Blauw-Zwart leek dan ook goede zaken te hebben gedaan. Vooral met het oog op de toekomst. Onder leiding van Ivan Leko kon Schrijvers vaak rekenen op een basisplaats. Althans, in de Jupiler Pro League en Play-Offs I. In de Champions League gaf de Kroaat de voorkeur aan anderen. In de competitie haalde Schrijvers met elf doelpunten en vier assists een hoog rendement. Club had goud in handen, dacht men.

Schrijvers eindigde zijn eerste seizoen op Jan Breydel zonder prijs. Leko vertrok, Philippe Clement kwam aan het roer. Hij was in het seizoen ervoor kampioen geworden met Genk, de voorgaande werkgever van Schrijvers. Het vertrek van Leko en de komst van Clement betekenden geen goed nieuws voor de in Peer geboren aanvaller. Daarnaast legde Club Brugge acht miljoen euro neer voor David Okereke. Een centrumspits, dus ook dat pakte niet voordelig uit voor Schrijvers. Hij kwam uiteindelijk nog tot een mooi aantal van 34 wedstrijden, maar daarvan slechts veertien als basisspeler.

Siebe Schrijvers
Siebe Schrijvers, hier nog in het shirt van Club Brugge, in actie tegen Eupen. (Photo by Jan De Meuleneir/Photo News)

Matige start

Begin dit seizoen gloorde er hoop voor Schrijvers. Hij mocht starten in de wedstrijden tegen Eupen en Beerschot. Vervolgens moest hij echter twee maanden wachten op zijn volgende basisplaats. In de Champions League deed Clement al helemaal geen beroep op hem. Slechts 23 minuten kwam hij in actie in de groepsfase van het miljardenbal. Door de komst van Bas Dost slonken zijn kansen op speeltijd nog meer. Hij besloot dan ook eieren voor zijn geld te kiezen. Meerdere Belgische ploegen toonden belangstelling, maar de keuze viel op OH Leuven. De promovendus betaalde een bedrag van twee miljoen euro, daarmee is Schrijvers de duurste aankoop in de geschiedenis van OHL.

In zijn eerste weken heeft hij die 'status' echter niet waar kunnen maken. Van de acht wedstrijden die OHL speelde sinds zijn komst, begon hij er vier aan de aftrap. Scoren deed hij nog niet. Hij gaf wel twee assists. Eén daarvan in de bekerwedstrijd tegen Cercle, die met 2-3 verloren ging. In de competitie zegevierde OHL vorige week eindelijk weer eens, na vier wedstrijden zonder overwinning. Schrijvers had daar echter geen aandeel in. Hij begon op de bank en kwam er ook niet meer vanaf. De competitiewedstrijd ervoor, uit bij Standard, kwam hij slechts één minuut in actie. Of hij maandagavond wel mag beginnen, is dus nog maar de vraag. Zelf zal hij natuurlijk hopen van wel. Wij gaan er vanuit dat hij erop gebrand is Club Brugge, en vooral Clement, 'een poepje te laten ruiken'.

https://www.youtube.com/watch?v=6-k5ZQ1x8iU
Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
1/04
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
7/04
Club Brugge
18:30
Anderlecht
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand