Rustige aanloop voor Club Brugge? Dit seizoen haast nooit

Emmanuel Dennis en Philippe Clement tijdens de thuiswedstrijd van Club Brugge tegen Zenit
Emmanuel Dennis en Philippe Clement tijdens de thuiswedstrijd van Club Brugge tegen Zenit Foto: © Peter De Voecht/Photo News

Grote problemen voor Club Brugge in aanloop naar het eerste duel met Dynamo Kiev in de knock-outfase van de Europa League. De coronauitbraak zou naar verluidt heftiger zijn dan gedacht. Zo zouden meerdere basisspelers en een groot deel van de technische staf positief zijn. Dat is natuurlijk rampzalig nieuws. Blauw-Zwart is het echter gewend dat de voorbereiding op een Europese wedstrijd niet vlekkeloos verloopt.

Bezoek aan Zenit: coronagevallen in de spelersgroep

Tijdens de loting voor de groepsfase van de Champions League werd Club Brugge gekoppeld aan Zenit, Borussia Dortmund en Lazio. Een pittige, maar wel een met perspectief. Althans, dat was de eerste reactie van Philippe Clement en zijn spelers. Club Brugge begon het nieuwe avontuur in het miljardenbal met een bezoek aan Zenit. In aanloop naar dat duel schoot de schrik er goed in bij de achterban. Simon Mignolet testte twee dagen voor de trip naar Sint-Petersburg immers positief op het coronavirus. Ook Michael Krmencik en Odilon Kossounou testten positief en moesten met onmiddellijke ingang in quarantaine. Doordat Simon Deli al een schorsing moest uitzitten, stond Clement voor een flinke puzzel in de achterhoede. Het slechtste nieuws was natuurlijk de afwezigheid van Mignolet. Zijn stand-in, Ethan Horvath, wachtte op dat moment al ruim een jaar op een officiële wedstrijd.

Simon Mignolet red penalty
Simon Mignolet moest de eerste groepswedstrijd van Club Brugge in de Champions League aan zich voorbij laten gaan. (Photo by Tomas Sisk/Photo News)
Nederlaag bij OH Leuven

De openingswedstrijd tegen Zenit stevende tot in de blessuretijd af op een gelijkspel. In extremis bezorgde Charles de Ketelaere zijn ploeg echter alsnog de overwinning. Een geweldige start van de groepsfase. Vier dagen na de triomf in Sint-Petersburg ging Club Brugge op bezoek bij OH Leuven. De promovendus presteerde verrassend goed in de eerste competitieweken. Clement waakte dan ook voor onderschatting. ''Zeventien jaar geleden verloren we van Heusden-Zolder in de week dat we op AC Milan wonnen. OH Leuven is beter dan Heusden-Zolder'', zei hij in aanloop naar dat duel. Het mocht echter niet baten. Een aantal dagen voor de thuiswedstrijd tegen Lazio slikte Club Brugge alweer haar derde nederlaag van het seizoen.

Beschamend optreden tegen KV Mechelen

Een week na de nederlaag bij OHL kreeg Club bezoek van KV Mechelen. De ploeg leek haar lesje te hebben geleerd en kwam een stuk beter voor de dag. Na nog geen halfuur was de stand immers al 2-0 in het voordeel van de thuisploeg. Blauw-Zwart haalde zijn voet vervolgens echter van het gaspedaal. Dat had de ploeg beter niet kunnen doen. KV Mechelen kwam voor de pauze nog terug tot 2-1 en maakte diep in de tweede helft, volledig terecht, de gelijkmaker. De gasten hadden er ook zomaar nog met de overwinning vandoor kunnen gaan. Een pislinke Clement stond na afloop de pers te woord. ''Ik denk dat ik nog nooit in mijn leven zo kwaad en teleurgesteld ben geweest zoals vandaag. Mijn spelers gaan moeten tonen dat ze fier zijn om voor deze club te spelen. Dit is gewoon Club Brugge onwaardig.''

Enkele dagen na het beschamende optreden tegen OHL kwam Borussia Dortmund op bezoek. ''Als je op deze manier tegen Dortmund speelt krijg je er negen of tien binnen'', vreesde Clement.

https://www.youtube.com/watch?v=iLhQcwsIrQ4
Dennis maakt zich onmogelijk

Ook de voorbereiding op de terugmatch tegen Borussia Dortmund verliep allesbehalve vlekkeloos. Vlak voor vertrek naar Duitsland kwam het immers tot een flinke discussie tussen Emmanuel Dennis en Clement. De Nigeriaan hield het niet zo nauw met de coronamaatregelen. Hij stapte in de verkeerde bus en werd er door zijn teamgenoten nog op gewezen dat hij er verstandig aan deed om zijn eigen plek op te zoeken. Dennis besloot echter niet te luisteren en dat schoot bij Clement natuurlijk in het verkeerde keelgat. De coach besloot uiteindelijk om Dennis niet meer mee te nemen naar Dortmund.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
1/04
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
7/04
Club Brugge
18:30
Anderlecht
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand