Overzicht Ex-Clubspelers in het buitenland

Mbaye Diagne, oud-speler van Club Brugge
Foto: ©Photonews

Er zijn zo’n 65 gewezen spelers van Club Brugge actief in het buitenland. Hoe presteerden zij afgelopen week bij hun clubs? Een klein overzicht.

Francisco ‘Gato’ Silva – CD Católica

CD Universidad Católica heeft zich tot kampioen van Chili gekroond na een scoreloos gelijkspel tegen eerste achtervolger Union La Calera (0-0). De laatste wedstrijd van het seizoen werd wel nog gewonnen. De kampioen won uit bij CD Universidad de Concepción: 1-2. Verdediger Alfonso Parot scoorde net voor de pauze in eigen doel, maar Gonzalo Tapia en Fernando Zampedri zorgden ervoor dat ze de drie punten naar huis konden nemen. Door het verlies van Union La Calera op de slotspeeldag is de voorsprong nog vergroot tot 8 punten.

© Cruzados

Luan Peres – Santos FC

Santos heeft Luan Peres Petroni (26) definitief overgenomen van Club Brugge. De Braziliaanse topclub betaalde ongeveer 3 miljoen euro voor de centrale verdediger.
Luan Peres heeft een contract voor 4 jaar ondertekend. De eerste match na zijn ‘transfer’ werd winnend afgesloten. Coritiba werd met 2-0 terug naar huis gestuurd na doelpunten van Marinho en Marcos Leonardo.

© Santos
Ahmed Touba – RKC Waalwijk

RKC Waalwijk ontving hekkensluiter FC Emmen op speeldag 22. Het leek op een saaie 0-0 te eindigen, maar daar dacht Ahmed Touba anders over. De linksvoetige verdediger knalde in de 90ste minuut de bal hard tegen de touwen na een hoekschop. Touba kreeg door zijn prestatie een plaatsje in het elftal van de week in het Algemeen Dagblad. De verdediger is overigens bezig aan een sterk seizoen. Hans Kraay Jr. vertelde in de uitzending van Veronica Inside dat hij nauwlettend in de gaten wordt gehouden door AFC Ajax en AZ Alkmaar.

Mbaye Diagne – West Bromwich Albion

Mbaye Diagne moest het met West Bromwich Albion opnemen tegen Manchester United. De Senegalese spits had er duidelijk zin in, want in de tweede minuut kopte hij een voorzet van Conor Gallagher binnen. Een minuut voor de rust maakte Bruno Fernandes nog gelijk, maar in de tweede helft werd er niet meer gescoord. Diagne kreeg in 89ste minuut echter nog wel een gele kaart.

Germán Mera – Junior Club

Junior Club ging zondag op bezoek bij Envigado FC op zoek naar de nodige zege, maar moest genoegen nemen met een gelijkspel: 2-2. Andres Córdoba opende na 6 minuten de score voor de thuisploeg. Enkele minuten na het uur kon Junior Club zich op voorsprong trappen na goals van Teófilo Gutiérrez en Germán Mera, telkens na een assist van Fredy Hinestroza. Jader Maza kon in de blessuretijd nog gelijkmaken.

Dion Cools – FC Midtjylland

Dion Cools scoorde zijn eerste doelpunt voor FC Midtjylland en het was meteen goed voor de drie punten tegen rode lantaarn AC Horsens. Na 70 minuten trapte de rechtsback op voorzet van Pione Sisto aan de tweede paal voorbij doelman Matej Delač. De Kroaat dacht dat hij de bal nog van de lijn kon halen, maar het doelpunt werd goedgekeurd.

Lex Immers – NAC Breda

NAC Breda kreeg op speeldag 24 bezoek van FC Eindhoven en moest al snel achtervolgen. Onze landgenoot Brian De Keersmaecker trof al na 2 minuten raak in de korte hoek. In de 18de minuut kwam NAC op gelijke hoogte nadat de Schot Lewis Fiorini van net buiten het strafschopgebied de bal binnen knalde. De thuisploeg maakte de comeback nog voor de pauze compleet, doordat Lex Immers na 32 minuten een rebound benutte na een gemiste kans van Kaj de Rooij. In de tweede helft was NAC de bovenliggende partij, maar noemenswaardige kansen leverde dat niet meer op.

Bernie Ibini-Isei – Western Sydney Wanderers

Western Sydney Wanderers won op de zesde speeldag thuis met 2-0 van Melbourne Victory. Bernie Ibini speelde de tweede helft en maakte meteen het verschil. De aanvaller lokte immers een strafschop uit die benut werd door Graham Dorrans en gaf in het slot ook nog de assist voor de tweede goal van Kwame Yeboah.

Daniel Chávez – Cultural Santa Rosa

Daniel Chávez (33) gaat in Peru een niveautje lager voetballen. Na een jaar bij Club Deportivo Llacuabamba heeft de spits zich voor één seizoen verbonden aan Cultural Santa Rosa.

© Cultural Santa Rosa
Ivan Trickovski – AEK Larnaca

Ivan Trickovski blijft maar punten pakken voor zijn club. AEK Larnaca kreeg voorlaatste in de stand Ethnikos Achnas over de vloer. Na 19 minuten kreeg de Macedoniër de bal van Mikel González aan de rand van het strafschopgebied en schoot vanuit de draai hard in de rechterbenedenhoek onder zijn landgenoot Martin Bogatinov. Vier minuten later zorgde Marios Ilia voor de gelijkmaker. Op het einde van de eerste helft daalde het tempo aanzienlijk.

In de tweede helft startte de thuisploeg sterk en dat resulteerde in een voorsprong na 51 minuten: Acorán Barrera bracht met buitenkantje voet de bal achter Florian Taulemesse (ex-Eupen, nvdr), die  met een heel mooie hak scoorde. In de 72ste minuut leek Larnaca zich in eigen voet te schieten na een tweede geel en dus rood voor Daniel Mojsov, maar ondanks het numerieke nadeel kon José Naranjo zes minuten voor tijd nog simpel binnen leggen na een slimme hakbal van Trickovski.

Carlos Strandberg – Abha Club

Abha Club ging vorige week donderdag met 4-1 onderuit op het veld van Al Ittifaq.  Carlos Strandberg stond de volledige match tussen de lijnen en kon in de 86ste minuut de pijn een beetje verlichten. De Zweedse spits gaf de assist bij de late eerredder van Riyadh Sharahili.

Abha Club moest ook vandaag het onderspit delven nadat er thuis met 1-2 werd verloren van Al Batin. De rechtstreekse concurrent kwam na 26 minuten op voorsprong na toedoen van Fábio Abreu. Zes minuten voor de pauze profiteerde Carlos Strandberg na een flater achterin, omspeelde de doelman en legde de gelijkmaker binnen. Met goede moed startte Abha Club aan de tweede helft, maar het waren de bezoekers die al na een vijftal minuten konden scoren. Invaller Rakan Al-Shamlan legde de eindstand vast.

Volg het laatste nieuws van Ex-Clubspelers in het buitenland via onderstaande Facebookgroep:
https://www.facebook.com/groups/470313192983631

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws