De komende Europa League tegenstander van Club Brugge: Kiev
29-09-2020: Voetbal: Dinamo Kiev v AA Gent: Kiev UEFA Champions League Play-offs, 2nd leg L-R: Gerson Rodrigues of Dynamo Kiev (R) celebrates his goal with Vladyslav Supryaha of Dynamo Kiev © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !
© Andrey Lukatsky/Orange Pictures/Photo News

Lastig karwei voor Dynamo Kiev in aanloop naar return

Club Brugge beloonde zich afgelopen donderdag met een 1-1 gelijkspel op bezoek bij Dynamo Kiev. Met wat geluk had er voor de Blauw-Zwarten meer ingezeten. Desondanks kunnen ze met een goed gevoel toewerken naar de return in de tussenronde van de Europa League. Bij de Oekraïense tegenstander zal het gevoel wat minder zijn. In aanloop naar de tweede wedstrijd tegen Club wacht Kiev overigens nog een moeilijk potje.

Geen Stefano Denswil, Matej Mitrovic en Hans Vanaken. Vlak voor vertrek haakte ook Noa Lang af voor het heenduel met Dynamo Kiev. Daarnaast testte Mats Rits op Oekraïense bodem positief op corona. Er bleef Club Brugge weinig bespaard in de aanloop naar de eerste ontmoeting met de ploeg uit Kiev. Desondanks waren het de Belgen die na 93 minuten voetbal met een goed gevoel van het veld stapten. Op het doelpunt, dat er zeker mocht zijn, na, had de thuisploeg bar weinig laten zien. Dat zou toch als een teleurstelling gevoeld hebben in het Olympisch Stadion van Kiev. Voorafgaand aan de aftrap deed de club er, samen met de autoriteiten, nog alles aan om Club Brugge dwars te zitten.

Bijvoorbeeld plots melden dat er toch supporters aanwezig mochten zijn. Heel veel effect had de aanwezigheid, van waarschijnlijk een paar honderd man, niet op het spel van de koploper van Oekraïne. Zondagavond mag de ploeg aan de bak om die positie in handen te houden. Dynamo Kiev gaat op bezoek bij Desna, de huidige nummer vier. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt weliswaar tien punten, maar op het veld zullen de verschillen naar verwachting een stuk kleiner zijn. De bezoekers kunnen immers hoop putten uit het eerste onderlinge treffen, wat in 0-0 eindigde.

Het duel tussen Dynamo Kiev en Desna begint om 18.30 uur Belgische tijd. In de aanloop naar die wedstrijd komt nummer twee Shaktar Donetsk in actie. Bij een zege neemt Shaktar, dat ook van de partij is in de Europa League, voor in ieder geval een paar uurtjes de koppositie over.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws