John van den Brom, trainer van Genk
GENK, BELGIUM - DECEMBER 27 : John van den Brom head coach of Genk during the Jupiler Pro League match between KRC Genk and Waasland Beveren on December 27, 2020 in Genk, Belgium, 27/12/2020 ( Photo by Vincent Kalut / Photonews
© Vincent Kalut/Photo New

KRC Genk wint van Charleroi en Rezaei

Club Brugge komt dit weekend helaas niet in actie. Voor zondagavond stond het bezoek aan KAA Gent op het programma, maar door nieuwe coronabesmettingen bij Blauw-Zwart gaat dat duel niet door. De achtervolgers van de koploper komen daarentegen wel in actie. KRC Genk mocht vrijdagavond proberen weer eens een wedstrijd te winnen. Makkelijk ging het niet op bezoek bij Charleroi.

In de eerste seizoenshelft leken we af te stevenen op een spannende titelstrijd tussen Club Brugge en KRC Genk. De ploeg van John van den Brom werd zelfs uitgeroepen tot winterkampioen. Dat dat een uitverkiezing is waar je niet zoveel waarde aan moet hechten, bleek al snel in de tweede seizoenshelft. Genk verspeelde punt na punt en keek na de verloren topper op Jan Breydel al tegen een achterstand van twaalf punten aan. Doordat de afgelopen drie wedstrijden ook geen punten opleverden, bedroeg de voorsprong van Club op Genk voorafgaand aan vrijdagavond maar liefst twintig punten. En hadden de Blauw-Zwarten ook nog eens één wedstrijd minder gespeeld…

Onuachu

Inmiddels moet Genk alle zeilen bijzetten om een ticket voor de Champions Play-Offs te veroveren. Op bezoek bij Charleroi maakte de ploeg in ieder geval een einde aan de slechte reeks. De bezoekers kwamen via een benutte strafschop van Paul Onuachu na een kleine twintig minuten op voorsprong. Het bleef vervolgens lang 0-1, waardoor Charleroi, met Club-huurling Kaveh Rezaei in de basis, in de wedstrijd bleef. Dat resulteerde nog geen tien minuten na de pauze in de gelijkmaker van Ali Gholizadeh. Van den Brom en co leken opnieuw tegen puntenverlies aan te lopen, ware het niet dat Kristian Thorstvedt hen in de slotfase alsnog de overwinning bezorgde.

Genk komt dankzij de zege op één punt van Antwerp FC, dat maandagavond op bezoek gaat bij OH Leuven. In de tussentijd kan KV Oostende weer op gelijke hoogte met Genk komen. Dan moet de huidige nummer vier zaterdagavond wel winnen van KV Mechelen.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws