Éder Balanta tijdens zijn eerste seizoen bij Club Brugge
GENK, BELGIUM - MARCH 1 : Eder Balanta defender of Club Brugge battles for the ball with Mats Moller Daehli forward of Genk during the Jupiler Pro League match between KRC Genk and Club Brugge KV on March 01, 2020 in Genk, Belgium, 01/03/2020 ( Photo by Sebastien Smets / Photo News
© SES/Photo News

Jubilaris en debutant aanstaande bij Club Brugge

Voordat de blik weer op de Europa League kan, wacht Club Brugge vanavond om 20.45 uur de competitiewedstrijd tegen OH Leuven. De koploper moet het nog altijd doen zonder onder anderen Hans Vanaken, Noa Lang en Mats Rits. Kiest Rik De Mil voor dezelfde namen als in Kiev? Of wijzigt hij zijn elftal op een paar posities? Dat is nog even afwachten. Het heeft er in ieder geval wel alle schijn van dat Éder Balanta een jubileum viert en ook Daniel Pérez een nieuw hoogtepunt aan zijn nog prille loopbaan mag toevoegen.

Club Brugge reisde dus zonder Vanaken af naar Kiev. Een hard gelag voor de koploper van de Jupiler Pro League. De middenvelder was in de eerste seizoenshelft nog goed op dreef in de Champions League en weet als geen ander hoe het is om op dat niveau te acteren. Ook Rits kon niet in actie komen tijdens het heenduel met Dynamo Kiev. Hij reisde wel mee af naar Oekraïne, maar testte nog op de dag van aankomst positief op corona. De Mil, die bij afwezigheid van Philippe Clement de honneurs waarneemt op de bank, moest dus flink puzzelen aan zijn middenveld. Het was echter niet verrassend dat Charles de Ketelaere een linie terug ging spelen en Balanta op de plek van Rits kwam te spelen.

Een gelukkige wedstrijd speelde Balanta dan niet, wij achten de kans groot dat hij tegen OHL ‘gewoon’ weer aan de aftrap staat. De Colombiaan blijft een nuttige speler voor Club Brugge. Daarnaast staat hem een speciale wedstrijd te wachten. Hij kan namelijk zijn vijftigste wedstrijd voor Blauw-Zwart spelen. Hij kwam in de zomer van 2019 over van FC Basel en speelde in zijn eerste seizoen direct 35 duels voor Club. Daarin scoorde hij drie keer, waaronder de winnende in de thuiswedstrijd tegen Charleroi. Deze jaargang maakte hij één van de zes Brugse treffers op bezoek bij Zulte-Waregem.

Debuut

Ook Pérez staat een mooie avond te wachten. De Venezolaan is nog niet lang in Brugge, maar kan vanavond zijn debuut maken voor de hoofdmacht. Hij kwam in januari over van Metropolitanos FC, waar hij te boek stond als groot talent. Zijn neusje voor het doel viel al op bij zijn basisdebuut voor Club NXT. Vorige week tegen Union stond hij voor de eerste keer aan de aftrap en was hij na nog geen vijf minuten al trefzeker. Met zijn lengte is de vergelijking met Bas Dost al snel gemaakt. Pérez zal de Nederlander op den duur moeten vervangen op Jan Breydel. Als hij de concurrentiestrijd wint van Youssouph Badji, althans.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws