Het Jan Breydel van Club Brugge
Bruges may 15 Belgium, Club Bruges celebrates his championship by releasing bleu smoke on top of the Jan Breydelstadion. No Celebrations possible because of the coronapandemic. Pictured on may 15 Bruges Belgium. (picture by Florian Van Eenoo/Photo News)
© Florian Van Eenoo Photo News

Jan Breydel is klaar voor clash tegen Dynamo Kiev

Nee, Club Brugge kent opnieuw geen ideale voorbereiding op een Europees duel. Evenals vorige week heeft de koploper van België te maken met de nodige coronagevallen. Desondanks gelooft de selectie in een goed resultaat, met of zonder sterkhouders. Een goed resultaat betekent een ticket voor de achtste finales van de Europa League. Jan Breydel is er in ieder geval klaar voor, alhoewel de supporters natuurlijk gemist zullen worden.

Alweer ruim een jaar geleden speelde Club Brugge tegen Manchester United. Nadat de Belgen het in de groepsfase van de Champions League al moesten opnemen tegen Real Madrid en Paris Saint-Germain, wachtte ook in de Europa League een Europese grootmacht. Hoewel de loting absoluut gunstiger had kunnen uitvallen, zijn dit de wedstrijden waarvoor je het als Club Brugge doet. Europese avonden zijn altijd magisch. Zeker op Jan Breydel. Ze worden al helemaal speciaal als er een meervoudig Champions League-winnaar op bezoek komt. Op een uitverkocht Jan Breydel wisten de Engelsen in de beginfase niet wat hen overkwam.

Na een klein kwartier trapte Simon Mignolet de bal op goed geluk richting de voorhoede. Daar stond Emmanuel Dennis. De kleine Nigeriaan moest het maar zien te winnen van de Victor Lindelöf en de boomlange Harry Maguire. Dennis had echter het geluk dat hij een stuk slimmer en wendbaarder is dan de verdedigers van Manchester United. Zij verkeken zich compleet op de lange bal van Mignolet, waar Dennis dankbaar gebruik van maakte. In een poging de fout van zijn achterhoede te herstellen, sprintte doelman Sergio Romero zijn doel uit, maar dat mocht niet baten. De aanvaller van Club Brugge wipte de bal over de Argentijn heen het doel in: 1-0 voor de thuisploeg. Jan Breydel trilde op zijn grondvesten.

Twaalfde man

Hoewel Manchester United nog voor rust op gelijke hoogte kwam en de wedstrijd uiteindelijk in 1-1 eindigde, werd het een avond om niet snel te vergeten. Zeker als we er nu, ruim een jaar later, op terugkijken. Donderdag 20 februari 2020 was immers voorlopig de laatste keer dat er publiek aanwezig was tijdens een Europese thuiswedstrijd van Club Brugge. Onze trouwe achterban zal vanavond, als Dynamo Kiev op bezoek komt, nodig worden gemist. De voorbereiding op de return in de Europa League verloopt allesbehalve voorspoedig. Corona is het onderwerp van gesprek in Brugge. Ook op de wedstrijddag zelf.

Het geloof in een goed resultaat is aanwezig, maar het gaat de selectie natuurlijk niet in de koude kleren zitten. Stefano Denswil, Matej Mitrovic, Hans Vanaken, Noa Lang, Mats Rits en mogelijk ook Charles de Ketelaere en Mignolet. Allemaal niet aanwezig vanwege dat vervelende virus. Gelukkig heeft Blauw-Zwart vaak genoeg laten zien te kunnen knokken. Vaak met de twaalfde man op de tribunes van Jan Breydel, maar dit seizoen ook al vaak genoeg zonder. Wel of geen supporters, ons stadion ligt er weer prachtig bij voor de wedstrijd die we hopelijk niet snel zullen vergeten.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws