Hoe gaat het met... Europa League-opponent Dynamo Kiev

De komende Europa League tegenstander van Club Brugge: Kiev
De komende Europa League tegenstander van Club Brugge: Kiev Foto: © Andrey Lukatsky/Orange Pictures/Photo News

Club Brugge weet donderdagavond wie de tegenstander is in de kwartfinales van de Croky Cup. Vervolgens wacht zondagavond het bezoek aan Charleroi, dat eerder dit seizoen nog zegevierde op Jan Breydel. Wij kijken echter al uit naar de start van het nieuwe Europa League-avontuur. Hoe gaat het eigenlijk met Dynamo Kiev?

In de eerste seizoenshelft ging het in ieder geval heel goed met de komende tegenstander in de Europa League. Tegen de verwachtingen in gaat de ploeg uit Kiev aan kop in de nationale competitie. Verrassend omdat het in de afgelopen jaren niet Dynamo Kiev was dat elk seizoen kampioen werd, maar Shaktar Donetsk. Club Brugge kroonde zich in het afgelopen seizoen met ruime afstand tot landskampioen, maar vergeleken met de Oekraïense competitie, was de one-horserace in België er niets bij. Na 32 speelronden had Shaktar immers een voorsprong van 21 punten op Dynamo Kiev.

Dit seizoen is echter alles anders. Althans, zo lijkt het. De competitie in Oekraïne is immers nog pas dertien speeldagen onderweg. Dynamo Kiev geniet momenteel een voorsprong van één punt op Shaktar Donetsk. De komende tegenstander van Club Brugge moet dan ook nog volop aan de bak om de koppositie vast te houden. In de eerste ontmoeting met Shaktar Donetsk had Dynamo Kiev overigens niet veel te vertellen. Shaktar zegevierde met ruime cijfers (0-3), alhoewel gezegd moet worden dat de thuisploeg ruim een helft met een man minder speelde.

Oefenmatchen

Dat duel had plaats op 8 november jongstleden. Vervolgens won Dynamo Kiev drie competitiewedstrijden en speelde het één keer gelijk. Het laatste officiële duel van de ploeg van Mircea Lucescu dateert van 12 december. Alweer twee maanden geleden dus. In de tussentijd zat de ploeg niet stil. Er werden meerdere oefenwedstrijden gespeeld, waaronder tegen Legia, Ludogorets en BATE. Het duel tegen laatstgenoemde vormde de laatste test voor de competitiehervatting en heenwedstrijd tegen Club Brugge. Dynamo Kiev zegevierde met 2-5. Of de ploeg klaar is voor de tweede seizoenshelft is op basis van die zege natuurlijk niet te zeggen, maar vertrouwen geeft het in ieder geval wel.

https://twitter.com/DynamoKyiv/status/1358721893642207232?s=20

In tegenstelling tot Blauw-Zwart hield Dynamo Kiev zich koest op de transfermarkt. Het zag twee spelers terugkeren van hun uitleenperiode en één speler op huurbasis vertrekken. Kiev is er in ieder geval in geslaagd Viktor Tsygankov te behouden. De flankspeler was in de eerste seizoenshelft de grote uitblinker. In negentien wedstrijden was hij bij dertien doelpunten betrokken, waarvan elf in de competitie.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
1/04
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
7/04
Club Brugge
18:30
Anderlecht
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand