Vincent Mannaert CEO van Club Brugge
DIEGEM, BELGIUM - JULY 07 : Vincent Mannaert, general manager of Club Brugge during his arrival at the Crowne Plaza Hotel before the meeting of the Pro League on July 7, 2020 in Diegem, Belgium, 07/07/2020. ( Photo by Lucas Castel / Photonews
© Lucas Castel/Photo News

Gaat Club Brugge binnenkort ook in het Spaans communiceren?

Club Brugge hield het in januari niet bij de komst van Bas Dost en de tijdelijke terugkeer van Stefano Denswil. Ook Tahith Chong en Nabil Dirar maakten op huurbasis de overstap naar Jan Breydel. Dankzij eerstgenoemde kreeg de landskampioen er in één klap een heleboel volgers bij. Ook Daniel Pérez toont wat dat betreft, zonder nog een minuut te hebben gespeeld, zijn waarde voor de social media kanalen.

Toen Krépin Diatta op 20 januari jongstleden de winnende maakte tegen KV Oostende, hielden er weinig mensen rekening mee dat het zijn laatste wapenfeit in het shirt van Club Brugge zou zijn. Hoewel de club helemaal niet van plan was om hem te laten gaan, vertrok hij een dag later naar AS Monaco. Het aanbod van de Fransen, zo’n twintig miljoen euro, viel natuurlijk niet te weigeren. Diatta zijn vertrek had als gevolg dat Vincent Mannaert hals over kop op zoek moest naar een vervanger. Evenals van de zomer draaide de geruchtenmolen op volle toeren. De genoemde namen maakten (voorlopig) echter niet de overstap naar FCB.

Mannaert toverde uiteindelijk een konijn uit de hoge hoed. Chong zat op 30 januari nog op de bank bij Werder Bremen, maar werd later die avond aangekondigd als nieuwste aanwinst van Club Brugge. Zo snel kan het dus gaan. De Nederlander, eigendom van Manchester United, maakt het seizoen op huurbasis af in Brugge. Een dag nadat hij zijn gezicht voor het eerst liet zien tijdens de groepstraining, maakte hij al zijn basisdebuut. Dat leidde tot veel positieve reacties, vooral vanuit Engeland. De supporters van Manchester United zijn supernieuwsgierig naar wat Chong ervan bakt in België. Bij zijn basisdebuut tegen Olsa Brakel maakte hij direct een goede indruk. Hij was trefzeker én gaf een assist.

Support vanuit Zuid-Amerika

Club Brugge zal niet alleen door de tijdelijke komst van Chong het aantal volgers hebben zien toenemen. Nog voordat Chong arriveerde op Jan Breydel, zette Pérez zijn eerste stappen in zijn nieuwe omgeving. De Venezolaan kwam over van Metropolitanos FC, waar hij dankzij zijn neusje voor het doel te boek stond als groot talent. Vorige week stond hij voor de eerste keer aan de aftrap bij Club NXT. Zijn piekstart, een doelpunt na nog geen vijf minuten, gaf de Venezolanen nog meer reden om Club Brugge en vooral Pérez nauwlettend op de voet te volgen. Dat ze dat doen, blijkt uit de reacties die losbarstten toen Blauw-Zwart zondagavond bekend maakte dat de aanvaller voor de eerste keer tot de A-kern behoort.

Of hij tegen OHL ook zijn eerste minuten zal maken, is nog even afwachten. Pérez begint in ieder geval vanaf de kant.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws