Frans medium neemt De Ketelaere op in fraaie lijst

Charles de Ketelaere tijdens het bezoek van Club Brugge aan Antwerp FC
Charles de Ketelaere tijdens het bezoek van Club Brugge aan Antwerp FC Foto: © ©Philippe Crochet / Photonews

Het gaat al een tijdje rap met de ontwikkeling van Charles de Ketelaere. De middenvelder, die ook in de voorhoede uit de voeten kan, veroverde dit seizoen definitief een basisplaats bij Club Brugge. Zijn goede prestaties in onder meer de Champions League leidden tot een uitnodiging voor de nationale ploeg. Volgens het Franse L'Équipe behoort De Ketelaere dan ook tot de vijftig grootste talenten ter wereld.

De Ketelaere maakte in het najaar van 2019 zijn debuut in de hoofdmacht van Club Brugge. In de eerste seizoenshelft moest hij het nog vooral doen met invalbeurten, maar na de winterstop stond hij plots een aantal keer aan de aftrap. Zijn plekje verloor hij ook niet meer, ondanks de aanwezigheid van miljoenenaankopen David Okereke en Michael Krmencik. Bij de start van het huidige seizoen kende hij echter een kleine terugval. Logisch natuurlijk, op zijn leeftijd. De Ketelaere liet zijn koppie echter niet hangen en knokte zich terug in het elftal van Philippe Clement.

Een aantal dagen nadat hij nog buiten de selectie voor het duel op Standard werd gehouden, schitterende hij in de Champions League. Het bezoek aan Zenit stevende tot in de blessuretijd af op een gelijkspel, maar De Ketelaere bezorgde zijn ploeg in extremis alsnog de overwinning. Na dat optreden klonk de boodschap aan Roberto Martínez om hem te selecteren voor de Rode Duivels steeds luider. De bondscoach ging overstag en riep hem op voor de oefeninterland tegen Zwitserland. Daarin maakte hij zijn debuut, alhoewel die van slechts korte duur was.

In de prijzen

Voor Club Brugge bleef hij ondertussen belangrijk. Of hij nou als middenvelder, flankspeler, spits of linksback speelde. In de thuiswedstrijd tegen Zenit scoorde hij én gaf hij een assist, terwijl hij in het slotduel met Lazio heel dichtbij de winnende was. De Ketelaere werd vervolgens uitgeroepen tot Sportbelofte van het Jaar. Tijdens de verkiezing voor de Gouden Schoen viel hij net buiten de podiumplaatsen. Hij mocht daarentegen wel de award voor Belofte van het Jaar in ontvangst nemen.

Zijn prestaties zijn dus niet onopgemerkt gebleven. L'Équipe schaart hem tot de vijftig grootste talenten ter wereld. Het Franse medium stelde een lijst samen van de vijftig beste spelers die in of na 2001 zijn geboren. De Ketelaere vindt zichzelf terug op nummer 21. Daarmee staat hij één plek boven Jeremy Doku. De aanvaller verruilde van de zomer Anderlecht voor Stade Rennes. Opvallend is de hoge klassering van Yari Verschaeren van Paars-Wit. Hij is de nummer 7. Op één staat Ansu Fati, het wonderkind van FC Barcelona.

https://twitter.com/Millar_Colin/status/1360267548567236609?s=20

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
ma
13/05
Club Brugge
20:30
Union Saint-Gilloise
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand