Philippe Clement, trainer van Club Brugge
BRUGGE, BELGIUM - DECEMBER 5 : Philippe Clement head coach of Club Brugge issues instructions during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and St-Truidense VV at the Jan Breydel stadium on December 05, 2020 in Brugge, Belgium, 5/12/2020 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

Er liggen ons nog veel mooie wedstrijden in het verschiet

Het had een mooie week moeten worden. Winst op OH Leuven, een ticket voor de achtste finales van de Europa League en revanche tegen KAA Gent. Afgelopen week werd er echter één om snel te vergeten. Hoewel Club Brugge nog overtuigend zegevierde tegen OHL, ging het pijnlijk onderuit tegen Dynamo Kiev. En dan gaat het duel in Gent niet door… Gelukkig hebben de supporters van Blauw-Zwart nog genoeg om naar uit te kijken.

De Europese ambities logen er niet om. Het goede optreden in de groepsfase van de Champions League moest een vervolg krijgen in de Europa League. Na twee vroegtijdige uitschakelingen op een rij, wilde Club eindelijk weer eens doorstoten tot de achtste finales. Na het 1-1 gelijkspel in Oekraïne leek FCB ook de beste papieren te hebben om de volgende ronde te bereiken. In de slotfase van de return op Jan Breydel bleek echter niets minder waar. Dynamo Kiev had aan één serieuze kans genoeg om ten koste van Club door te stoten in de Europa League. De Oekraïners spelen in de achtste finales tegen Villareal. Ja, dat had een mooie uitdaging geweest voor Club.

Gelukkig hebben we, ondanks de vroegtijdige Europese uitschakeling, nog genoeg om naar uit te kijken. Ja, ontmoetingen met Ajax, AC Milan, Manchester United of Villareal klinken inderdaad veel mooier. Maar met confrontaties met Standard, AA Gent, Antwerp FC en Anderlecht én de Play-Offs nog op het programma, mogen we ook zeker niet klagen. En dan is de kans dat FCB zich plaatst voor de halve finale en finale van de Croky Cup en daarin ook leuke tegenstanders treft, ook nog aanwezig. Kortom, er staat nog voldoende op het spel.

Programma
 • 4 maart: Standard-Club Brugge (kwartfinale Croky Cup)
 • 7 maart: Club Brugge-Zulte-Waregem
 • 11 maart: Charleroi-Club Brugge (?)
 • 12-14 maart: halve finales beker (indien het zich plaatst)
 • 18 maart: KAA Gent-Club Brugge (?)
 • 21 maart: Club Brugge-Antwerp FC
 • 3 april: KV Kortrijk-Club Brugge
 • 9 april: Anderlecht-Club Brugge
 • 16 april: Club Brugge-Moeskroen
 • 24/25 april: bekerfinale (indien het zich plaatst)
 • Play-Offs
Ruud Vormer viert een treffer tijdens Club Brugge-Anderlecht
Vooralsnog (je weet het dit seizoen maar nooit) reist Club Brugge op 9 april af naar Brussel voor de ontmoeting met Anderlecht. In oktober zegevierde de landskampioen nog met 3-0 tegen de rivaal. (Photo by Jimmy Bolcina/Photonews)

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws