Er liggen ons nog veel mooie wedstrijden in het verschiet

Philippe Clement, trainer van Club Brugge
Philippe Clement, trainer van Club Brugge Foto: © Nico Vereecken/Photo News

Het had een mooie week moeten worden. Winst op OH Leuven, een ticket voor de achtste finales van de Europa League en revanche tegen KAA Gent. Afgelopen week werd er echter één om snel te vergeten. Hoewel Club Brugge nog overtuigend zegevierde tegen OHL, ging het pijnlijk onderuit tegen Dynamo Kiev. En dan gaat het duel in Gent niet door... Gelukkig hebben de supporters van Blauw-Zwart nog genoeg om naar uit te kijken.

De Europese ambities logen er niet om. Het goede optreden in de groepsfase van de Champions League moest een vervolg krijgen in de Europa League. Na twee vroegtijdige uitschakelingen op een rij, wilde Club eindelijk weer eens doorstoten tot de achtste finales. Na het 1-1 gelijkspel in Oekraïne leek FCB ook de beste papieren te hebben om de volgende ronde te bereiken. In de slotfase van de return op Jan Breydel bleek echter niets minder waar. Dynamo Kiev had aan één serieuze kans genoeg om ten koste van Club door te stoten in de Europa League. De Oekraïners spelen in de achtste finales tegen Villareal. Ja, dat had een mooie uitdaging geweest voor Club.

Gelukkig hebben we, ondanks de vroegtijdige Europese uitschakeling, nog genoeg om naar uit te kijken. Ja, ontmoetingen met Ajax, AC Milan, Manchester United of Villareal klinken inderdaad veel mooier. Maar met confrontaties met Standard, AA Gent, Antwerp FC en Anderlecht én de Play-Offs nog op het programma, mogen we ook zeker niet klagen. En dan is de kans dat FCB zich plaatst voor de halve finale en finale van de Croky Cup en daarin ook leuke tegenstanders treft, ook nog aanwezig. Kortom, er staat nog voldoende op het spel.

Programma
  • 4 maart: Standard-Club Brugge (kwartfinale Croky Cup)
  • 7 maart: Club Brugge-Zulte-Waregem
  • 11 maart: Charleroi-Club Brugge (?)
  • 12-14 maart: halve finales beker (indien het zich plaatst)
  • 18 maart: KAA Gent-Club Brugge (?)
  • 21 maart: Club Brugge-Antwerp FC
  • 3 april: KV Kortrijk-Club Brugge
  • 9 april: Anderlecht-Club Brugge
  • 16 april: Club Brugge-Moeskroen
  • 24/25 april: bekerfinale (indien het zich plaatst)
  • Play-Offs
Ruud Vormer viert een treffer tijdens Club Brugge-Anderlecht
Vooralsnog (je weet het dit seizoen maar nooit) reist Club Brugge op 9 april af naar Brussel voor de ontmoeting met Anderlecht. In oktober zegevierde de landskampioen nog met 3-0 tegen de rivaal. (Photo by Jimmy Bolcina/Photonews)

Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
1/04
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
7/04
Club Brugge
18:30
Anderlecht
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand