Emmanuel Dennis komt los bij 1.FC Köln

Emmanuel Dennis
BRUGGE, BELGIUM - DECEMBER 2 : Emmanuel Bonaventure Dennis forward of Club Brugge pictured during the UEFA Champions League Group stage - group F, 2nd leg match between Club Brugge and FC Zenit St. Petersburg at the Jan Breydel stadium on December 02, 2020 in Brugge, Belgium, 2/12/2020 ( Photo by Peter De Voecht / Photo News
© Peter De Voecht/Photo News

Een transfer naar een Europese (sub)topper stond op zijn planning, maar het werd uiteindelijk een tijdelijk vertrek naar 1.FC Köln. Emmanuel Dennis hoopt bij de Duitse middenmoter weer lekker te kunnen voetballer. De Nigeriaan is in ieder geval goed begonnen. Woensdagavond was hij immers voor de eerste keer trefzeker voor de ploeg uit Keulen.

Na sterke optredens tegen Real Madrid en Manchester United in respectievelijk de Champions League en Europa League, hoopte Dennis van de zomer op een transfer naar een Europese topcompetitie. In de wandelgangen kwam zijn naam bij enkele clubs op het bordje, waaronder Arsenal, Inter en Marseille op het bordje, maar hij bleef bij Club Brugge. De eerste seizoenshelft mondde voor hem echter uit in een grote teleurstelling. Hij was slechts één keer trefzeker. Daarnaast maakte hij zich met wangedrag in aanloop naar het bezoek aan Borussia Dortmund onmogelijk bij de achterban. Philippe Clement gaf hem weliswaar nog een kans, maar het was geen geheim dat de Blauw-Zwarten hem wilden verkopen.

Toch een transfer

Dennis zijn teleurstellende optredens in het slot van 2020 gooiden echter roet in het eten. Daarnaast keerde hij geblesseerd terug uit de winterstop. Een transfer leek er daardoor niet meer in te zitten. Totdat 1.FC Köln zich meldde op de stoep van Jan Breydel. De Duitsers wilden hem graag op huurbasis overnemen. Goed dan, dacht Vincent Mannaert. Club Brugge hoopt uiteraard dat hij in Duitsland weer zijn goede vorm hervindt, waardoor hij van de zomer mogelijk alsnog voor een leuk bedrag kan worden verkocht. Woensdagavond deed hij zijn marktwaarde in ieder geval alvast weer even stijgen.

Afgelopen zondag maakte hij zijn eerste opwachting voor FC Köln. Woensdagavond stond hij in de bekerwedstrijd tegen Jahn Regensburg opnieuw aan de aftrap. Na een kleine 25 minuten verdubbelde de huurling van Club Brugge de score voor de ploeg uit Keulen. Een lekker begin voor Dennis. Heel lang kon FC Köln echter niet genieten van de riante voorsprong. Jahn Regensburg, dat uitkomt op het tweede Duitse niveau, kwam nog voor de pauze terug tot 2-2.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws

0
Wij zijn benieuwd naar jouw mening, laat een reactie achter!x