Club Brugge speelt in de Europa League tegen Dynamo Kiev
Le Trophee FOOTBALL : UEFA Draw - Europa League - Monaco - 30/08/2019 © PanoramiC ! only BELGIUM !
© Norbert Scanella/Panoramic /Photo News

Dynamo Kiev ontvangt een tik in aanloop naar Club-uit

Ondanks de afwezigheid van een aantal sterkhouders, stapte Club Brugge donderdagmiddag met een goed gevoel van het veld in Kiev. Hoewel er misschien meer in had gezeten, kan de ploeg dankzij een 1-1 gelijkspel met vertrouwen toewerken naar de return tegen Dynamo. De Oekraïners kregen in aanloop naar het duel op Jan Breydel juist een tik te verwerken in de titelstrijd.

Niet Shaktar Donetsk, maar Dynamo Kiev ging als koploper de winterstop in. Een uitstekende prestatie van de ploeg van Mircea Lucescu. Shaktar Donetsk kroonde zich in het afgelopen seizoen nog met overmacht tot kampioen van Oekraïne. Na een winterstop van twee maanden, rolde de bal vorige week eindelijk weer in het Oost-Europese land. Met een 3-1 overwinning op Olimpik begon Dynamo Kiev goed aan het kalenderjaar. De ploeg tankte daarmee vertrouwen voor het heenduel met Club Brugge, maar kwam er eigenlijk niet tot nauwelijks aan te pas. Desondanks kwam de thuisploeg op het uur wel op voorsprong, die uiteindelijk werd weggewerkt door Brandon Mechele.

Zondagavond ging de ploeg uit Kiev op bezoek bij Desna, de nummer vier van Oekraïne. Eerder dit seizoen eindigde de ontmoeting in 0-0. Dynamo Kiev was dus gewaarschuwd. De tegenstander van Club Brugge in de tussenronde van de Europa League had het desondanks heel lastig met Desna. Sterker nog, na rust was het niet Kiev, maar de thuisploeg die op 1-0 voorsprong kwam. Het zag er een lange tijd slecht uit voor Dynamo. In de slotfase kreeg het vanaf de strafschopstip alsnog de ultieme mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Die liet Viktor Tsyhankov niet liggen. Zo namen de hoofdstedelingen toch nog een puntje mee naar huis.

Dynamo Kiev blijft lijstaanvoerder, maar ziet de voorsprong op Shaktar Donetsk wel slinken tot één punt. De regerend landskampioen wist haar wedstrijd in de vijftiende speelronde wel ‘gewoon’ te winnen.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws