Maxime Lestienne van Standard
LIEGE, BELGIUM - JANUARY 24: Maxime Lestienne of Standard de Liege during the Pro League match between Standard Liege and Charleroi at Maurice Dufrasne Stadium on January 24, 2021 in Liege, Belgium (Photo by Perry van de Leuvert/Orange Pictures) © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !
© Perry Van De/Orange Pictures/Photo News

Deze wedstrijden wil je dit weekend niet missen

Door nieuwe coronagevallen in de selectie, komt Club Brugge zondagavond niet in actie tegen KAA Gent. De koploper van België kan zich daardoor richten op de kwartfinale van de Croky Cup tegen Standard. Dat duel staat voor donderdagavond op het programma. En dit weekend dan? Hoewel Blauw-Zwart niet zal aantreden, staan er genoeg andere leuke affiches op het menu.

Zaterdag 27 februari, 15.30 uur: Bayern München-1.FC.Köln

Emmanuel Dennis maakte in het afgelopen seizoen indruk met zijn goede optredens tegen Real Madrid en Manchester United. De aanvaller hoopte daarmee een transfer naar een Europese topcompetitie te kunnen afdwingen. Interesse was er van de zomer wel degelijk, maar tot een vertrek bij Club Brugge kwam het niet. Wat volgde, was een teleurstellende eerste seizoenshelft. In januari vertrok hij alsnog, op huurbasis naar 1.FC.Köln. De Duitsers zeiden hem goed te kunnen gebruiken in de strijd tegen degradatie. Een groot succes is het vooralsnog niet. Dennis scoorde nog niet in competitieverband en gaf ook nog geen assist. Vanmiddag nemen Köln en Dennis het op tegen koploper Bayern München.

Zaterdag 27 februari, 18.30 uur: KV Oostende-KV Mechelen

Dat Club Brugge dit weekend niet in actie komt, betekent natuurlijk niet dat iedereen stilzit. Zo staan vanavond KV Oostende en KV Mechelen tegenover elkaar. Eerstgenoemde doet nog altijd mee om een ticket voor de Champions Play-Offs. Ook KV Mechelen mag dromen van Europees voetbal. Mocht de thuisploeg vanavond aan het langste eind trekken, komt het weer op gelijke hoogte met nummer drie KRC Genk en voorlopig op één punt van Antwerp FC. Wint KV Mechelen, komt het op gelijke hoogte met Oostende. Oftewel, het kan alle kanten op.

Zaterdag 27 februari, 18.30 uur: Asteras Tripolis-PAOK

Tegelijkertijd met KV Oostende-KV Mechelen gaat de bal rollen bij Asteras Tripolis-PAOK. Bij PAOK zijn onze ogen natuurlijk gericht op Michael Krmencik. De Tsjech vertrok in januari op huurbasis naar Griekenland en kende daar een uitstekende start. Er klonken zelfs geluiden dat PAOK Krmencik definitief over wilde nemen. Of dat nog steeds het geval is, is nog maar de vraag. Hoewel de spits nog altijd zeker is van een basisplaats, wacht hij alweer ruim een maand op een treffer in de competitie. Vanavond neemt hij het met PAOK, de nummer twee, op tegen de nummer zes. Van een spannende titelstrijd is in Griekenland overigens ook geen sprake. De achterstand van PAOK op koploper Olympiakos bedraagt twaalf punten.

Zaterdag 27 februari, 20.00 uur: Vitesse-VVV Venlo

Niet PSV, Feyenoord of AZ, maar Vitesse werd onlangs gezien als belangrijkste concurrent van Ajax. De vraag was alleen hoe lang de ploeg uit Arnhem dat zou kunnen volhouden. Niet heel lang, blijkt een aantal weken later. Vitesse wacht inmiddels alweer vijf competitiewedstrijden op een zege. Daardoor is de ploeg afgedaald naar de vijfde plek, alhoewel de achterstand op nummer drie AZ slechts vier punten bedraagt. Vanavond krijgt Vitesse bezoek van VVV-Venlo. Onlangs waren de Limburgers nog met 4-1 te sterk. Club Brugge-huurling Loïs Openda en zijn ploegmaten zijn dus gewaarschuwd. Ook Openda verkeert in mindere vorm. Zijn laatste competitietreffer dateert van 23 december.

Dinsdagavond staan Vitesse en VVV overigens opnieuw tegenover elkaar. Dan staat de ontmoeting tussen de nummers 5 en 14 van de Eredivisie in het teken van de halve finale van het bekertoernooi.

Zondag 28 februari, 13.00 uur: AS Monaco-Stade Brest

Tot verrassing van velen vertrok Krépin Diatta afgelopen maand naar AS Monaco. Club Brugge was in eerste instantie niet van plan om hem te laten gaan, maar het Franse aanbod viel simpelweg niet te weigeren. AS Monaco betaalde zo’n twintig miljoen euro. Daarnaast nam Blauw-Zwart ook nog eens een doorverkooppercentage op. Diatta kan vooralsnog echter niet aan de verwachtingen voldoen. In de zes wedstrijden die hij vooralsnog speelde voor AS Monaco, scoorde hij niet en gaf hij ook geen assist. Vorige week, toen de Monegasken Paris Saint-Germain met 0-2 klopten, bleef hij de volle negentig minuten op de bank. Zondagmiddag een nieuwe kans, als Stade Brest op bezoek komt.

Zondag 28 februari, 13.30 uur: Standard-Anderlecht

Voorafgaand aan dit seizoen zei Anderlecht-middenvelder Michel Vlap dat Club Brugge op haar hoede moest zijn voor Paars-Wit. ”We gaan een vervelende tegenstander zijn voor hen.” Dat valt vies tegen. De voorsprong van Club op Anderlecht bedraagt momenteel 21 punten, terwijl de koploper ook nog één wedstrijd minder gespeeld heeft. En Vlap? Die belandde bij de ploeg van Vincent Kompany op een zijspoor en vertrok op huurbasis naar Duitsland. Zondagmiddag gaat Anderlecht op bezoek bij Standard. De ploeg uit Luik is vier dagen later gastheer van Club. Standard en FCB vechten dan onderling uit wie zich plaatst voor de halve finales van de Croky Cup.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws