Deze spelers staan te popelen om vanavond in actie te komen

Thomas Van Den Keybus, speler van Club Brugge en de beloften
Thomas Van Den Keybus, speler van Club Brugge en de beloften Foto: © Nico Vereecken/Photo News

Geen Simon Mignolet, Clinton Mata, Odilon Kossounou en Ruud Vormer. Ook Charles de Ketelaere en Federico Ricca zijn er niet bij tegen Olsa Brakel. ''Ik wil ook jonge gasten de kans geven'', vertelde Philippe Clement dinsdagmiddag. Deze spelers van Club Brugge staan in ieder geval te popelen om in actie te komen tijdens de bekerwedstrijd tegen de amateurs.

Youssouph Badji

Met David Okereke, Michael Krmencik, Emmanuel Dennis en Siebe Schrijvers had Clement in aanloop naar dit seizoen voldoende opties voor de spitspositie tot zijn beschikking. Het was echter niet één van hen, maar Badji bij de start van de competitie de eerste spits was van Club Brugge. In de eerste wedstrijd tegen Charleroi kon hij weliswaar nog niet het verschil maken, maar tijdens het bezoek aan Eupen liet hij zien over veel talent te beschikken. Hij scoorde één keer en gaf ook nog eens een assist. Twee weken later was hij zelfs de maker van de winnende treffer op bezoek bij KRC Genk.

Clement waarschuwde echter dat men niet teveel moest verwachten van de negentienjarige Senegalees. Een aantal maanden later blijkt waarom. Badji verloor zijn basisplaats. Ook toen Krmencik, Okereke en Dennis het niet lieten zien in de punt, deed Clement geen beroep op Badji. Zijn laatste doelpunt dateert inmiddels van bijna drie maanden geleden.

Youssouph Badji scoort tegen Genk
Youssouph Badji viert zijn winnende op bezoek bij KRC Genk. Hoog tijd dat hij weer eens het net vindt. (Photo by Peter De Voecht/Photonews)
David Okereke

Tot verbazing van velen begon Okereke in de thuiswedstrijd tegen Standard aan de aftrap. Het was pas zijn zesde basisplaats dit seizoen. De Nigeriaan streek in de zomer van 2019 neer op Jan Breydel en kende een uitstekende start, maar viel vervolgens ver terug. Ook dit seizoen slaagt hij er niet tot nauwelijks in te imponeren. Hij pikt echter wel zo nu en dan een doelpuntje mee. Okereke zag met Krmencik, Schrijvers en Dennis drie aanvallers vertrekken, maar in de naam van Bas Dost ook één arriveren. De spitspositie is al vergeven, maar de strijd voor een plek op de flanken ligt nog volledig open. Zeker nu De Ketelaere in een klein vormdipje lijkt te zitten. Vanavond wil Okereke bewijzen dat Clement nog altijd op hem kan rekenen.

Ignace Van Der Brempt

Van Der Brempt debuteerde in het afgelopen seizoen in de Stadsderby tegen Cercle. Dat smaakte ongetwijfeld naar meer. De vleugelverdediger moest vervolgens echter ruim een jaar wachten op zijn volgende minuten in de hoofdmacht. Heel gek is dat natuurlijk niet. Met Mata moet Van Der Brempt misschien wel de beste verdediger van de Jupiler Pro League voor zich dulden. De geboren Antwerpenaar zag Club Brugge afgelopen mercato ook nog eens Nabil Dirar aantrekken voor de backpositie. Het maakt het er allemaal niet gemakkelijker op voor Van Der Brempt. Desalniettemin verwachten wij een basisplaats voor hem in de bekerwedstrijd tegen Olsa Brakel.

Ignace van der Brempt van Club Brugge
Ignace Van Der Brempt in actie tijdens het bezoek aan KV Mechelen op 16 december jongstleden. (Photo by Nico Vereecken/Photo News)
Thomas Van Den Keybus

Van Den Keybus doorliep een groot deel van de jeugdopleiding van Club Brugge, alvorens op 27 september 2020 zijn debuut te maken in de hoofdmacht. Hij kreeg van Clement vier minuten in de derby tegen Cercle. In de belangrijke groepswedstrijd tegen Zenit mocht hij vervolgens ook nog heel even opdraven. Vanavond hoopt hij voor de eerste keer vanaf de aftrap mee te mogen doen. De sterkhouder van Club NXT moet de komende maanden een volgende stap zetten in zijn ontwikkeling, zodat hij vanaf volgend seizoen wellicht definitief deel uitmaakt van de A-kern.

Ethan Horvath

De schrik zat er goed in toen Club Brugge in oktober meldde dat Mignolet een positieve coronatest had afgelegd. De doelman moest daardoor met onmiddellijke ingang in quarantaine en kon niet in actie komen tegen Zenit in de groepsfase van de Champions League. ''De een zijn dood, de ander zijn brood''. Misschien een beetje kort door de bocht, maar de afwezigheid van Mignolet betekende dat Horvath voor de eerste keer in ruim een jaar het doel van Blauw-Zwart mocht verdedigen in een officieel duel. De Amerikaan deed dat met verve. Hij speelde weliswaar een ongelukkige rol bij de Russische gelijkmaker, maar hield zijn ploeg vervolgens met een katachtige reflex op een poging van dichtbij in de wedstrijd. Inmiddels wacht hij alweer ruim drie maanden op speelminuten.

Ethan Horvath
Ethan Horvath staat vanavond voor de eerste keer sinds 24 oktober jongstleden weer eens onder de lat bij Club Brugge. (Photo by Nico Vereecken/Photo News)
Matej Mitrovic

Club Brugge nam de Kroaat in de zomer van 2018 definitief over van het Turkse Besiktas, maar een groot succes is het huwelijk nog niet. Dat komt mede door blessures. In het afgelopen seizoen hield een enkelblessure hem al een aantal weken uit de roulatie en in de voorbereiding op dit seizoen sloeg het noodlot opnieuw toe. Mitrovic liep een zware hielblessure op en moest ruim een halfjaar toekijken. Onlangs maakte hij zijn rentree bij de beloften en vanavond maakt hij eindelijk weer eens deel uit van Clement zijn kern. Voor een basisplaats lijkt het ons nog te vroeg, maar minuten in de tweede helft moeten zeker voor hem zijn weggelegd.

Nabil Dirar

Last but not least, één van onze nieuwste aanwinsten. Er bestonden bij zijn komst twijfels over zijn fitheid, maar die nam Clement tijdens de persconferentie van dinsdagmiddag volledig weg. ''Je ziet dat hij ook wel heel goed getraind heeft de afgelopen maanden. Hij is lichamelijk ook wat uitgezet. Het is iemand die zich heel verzorgd heeft.'' Dirar zijn laatste officiële wedstrijd dateert inmiddels van ruim een halfjaar geleden, dus hij zal blij zijn met elke minuut die hij vanavond krijgt.

En dan hebben we ook nog...

Maxime De Cuyper, hij speelde zijn laatste wedstrijd voor de hoofdmacht op 27 februari 2020 op Old Trafford. Ook Tahith Chong kijkt er natuurlijk reikhalzend naar uit om zijn debuut te maken voor de Blauw-Zwarten. Manchester United verhuurde hem eerder dit seizoen aan Werder Bremen, maar dat werd geen succes.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
ma
13/05
Club Brugge
20:30
Union Saint-Gilloise
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand