Deze ploegen kan Club loten in kwartfinales Croky Cup

De Ketelaere en Mignolet vieren een overwinning in de Croky Cup
De Ketelaere en Mignolet vieren een overwinning in de Croky Cup Foto: © Peter De Voecht/Photo News

Club Brugge verzekerde zich woensdagavond ten koste van Antwerp FC van een ticket voor de kwartfinales van de Croky Cup. Donderdagavond strijden nog zes ploegen om de laatste drie overgebleven plaatsen. Desondanks alvast een overzicht van de ploegen die de Blauw-Zwarten kunnen treffen in de volgende ronde van het bekertoernooi.

Makkelijk ging het niet, maar Club Brugge rekende uiteindelijk overtuigend af met Antwerp FC. Om meerdere redenen een lekkere overwinning. Niet alleen omdat Philippe Clement en co zich dus plaatsten voor de kwartfinales, maar ook omdat ze zich revancheerden voor de verloren bekerfinale van augustus. Toen waren de Antwerpenaren nog met 0-1 te sterk. Woensdagavond tastte Club Brugge echter uit een ander vaatje. Voorafgaand aan de bekerkraker vertelde Clement al dat de wedstrijd van toen niet te vergelijken was met die van gisteravond in de achtste finales. Onder meer omdat de coach beschikt over een andere kern. Zo kon hij dit keer Bas Dost en Noa Lang aan de aftrap laten beginnen. Beide spelers waren in augustus natuurlijk nog niet van de partij.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1359819720669556740?s=20

Club Brugge is de vijfde ploeg die zich heeft verzekerd van een plek in de volgende ronde. Dinsdagavond veroverden Cercle en Standard al een ticket voor de kwartfinales. Dat onze stadgenoot KV Oostende uit het toernooi knikkerde, mag toch wel een verrassing genoemd worden. Cercle draait immers een moeilijk seizoen en staat op de voorlaatste plaats in de Jupiler Pro League. KV Oostende presteert daarentegen boven verwachting goed en draait mee in de subtop. In het bekertoernooi zien we vooralsnog echter een totaal ander Cercle, dat de ploeg uit Oostende met 3-1 aan de kant schoof. Standard had het daarentegen een stuk lastiger op bezoek bij KV Kortrijk. Strafschoppen brachten de beslissing voor de ploeg uit Luik.

Opsteker voor Genk

Nog voordat Blauw-Zwart woensdagavond in actie kwam, waren KAS Eupen en KRC Genk al zeker van de kwartfinales van de Croky Cup. Eerstgenoemde was met 5-1 te sterk voor de amateurs van Olympic Charleroi, terwijl Genk tot het gaatje moest gaan in de thuiswedstrijd tegen Sint-Truiden. Voor John van den Brom en zijn manschappen is de overwinning op STVV een flinke opsteker. In de competitie loopt het immers voor geen meter. Na de jaarwisseling veroverden de Smurfen pas acht punten. In het bekertoernooi verloopt het vooralsnog dus een stuk beter. Daar zal AA Gent ook op hopen. De nummer twaalf van de Jupiler Pro League neemt het vanavond op tegen Charleroi.

De resterende twee tickets gaan naar Beerschot VA of KV Mechelen en Union of Anderlecht. De ploeg van Vincent Kompany mag haar borst natmaken. Haar wacht immers de stadsderby tegen de koploper van 1B. Anderlecht, evenals KRC Genk bezig aan een moeizaam seizoen, tankte van het weekend wel het nodige zelfvertrouwen dankzij een overwinning op bezoek bij... Genk.

https://twitter.com/UnionStGilloise/status/1359772911939317760?s=20
Kwartfinalisten
  • Cercle
  • Standard
  • KAS Eupen
  • KRC Genk
  • Club Brugge
  • AA Gent of Charleroi
  • Beerschot VA of KV Mechelen
  • Union of Anderlecht

Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
1/04
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
7/04
Club Brugge
18:30
Anderlecht
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand