Bas Dost tijdens Sint-Truiden tegen Club Brugge
SINT TRUIDEN, BELGIUM - JANUARY 10: Bas Dost of Club Brugge during the Pro League match between STVV and Club Brugge at Stayen on January 10, 2021 in Sint Truiden, Belgium (Photo by Jeroen Meuwsen Fotografie/Orange Pictures) © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !
© Jeroen Meuwsen Fotografie/Orange Pictures/Photo News

Deze dingen vielen op tijdens Club Brugge-Dynamo Kiev

Ondanks een heleboel afwezigen, bestond binnen de spelersgroep van Club Brugge het geloof en het vertrouwen om door te stoten in de Europa League. De return tegen Dynamo Kiev leek een lange tijd ook in het voordeel van Blauw-Zwart uit te vallen. Leek, want een kleine tien minuten voor tijd schoot Vitaliy Buyalskyi de bezoekers op voorsprong. Die kwam Club niet meer te boven. Deze dingen vielen ons op.

Basisplaats voor Thomas Van den Keybus

De schrik was groot toen uit de resultaten van de coronatesten bleek dat zowel Simon Mignolet als Charles de Ketelaere positief was. Uit de hertest bleek de doelman toch nog negatief, waardoor hij ‘gewoon’ in actie kon komen. Voor De Ketelaere gold dat niet. Hij zit in quarantaine en zag toe hoe Thomas Van den Keybus op zijn plek kwam te spelen. De belofte van Club NXT werd eigenlijk niet aan de aftrap verwacht. De Mil, die hem natuurlijk goed kent van de beloften, besloot toch om met Van den Keybus te starten en niet met Ignace Van Der Brempt. Laatstgenoemde was maandagavond nog op fraaie wijze trefzeker tegen OH Leuven. Het waren overigens niet Van den Keybus zijn eerste minuten in Europees verband. Hij mocht in december al even opdraven tegen Zenit.

Een geconcentreerd Club Brugge

Wie dacht dat Dynamo Kiev de ploeg was die de aanval zou zoeken, had het overduidelijk mis. Ondanks de afwezigheid van onder anderen Hans Vanaken, Noa Lang, Mats Rits en Charles de Ketelaere, had de thuisploeg het betere van het spel. Heel gek was dat eigenlijk ook weer niet. In Kiev was Club Brugge ook al de ploeg die de lakens uitdeelde. Een knappe prestatie van de ploeg van De Mil, die door de afwezigheid van Philippe Clement nog altijd de honneurs waarneemt op de bank. Ook de voorbereiding op de return verliep allesbehalve vlekkeloos, maar dat was niet terug te zien aan het spel van Club. De Mil slaagde erin de koppies bij de les te houden. Hoewel het zeker niet sprankelde, speelde Blauw-Zwart opnieuw een degelijke wedstrijd. Ook verdedigend kwam het elftal het grootste gedeelte goed voor de dag. Er werd vrijwel niets weggegeven.

Club zoekt de flanken

Met Eduard Sobol, Federico Ricca, Clinton Mata en Nabil Dirar én Bas Dost op het veld, is het natuurlijk erg aanlokkelijk om de flanken te zoeken. Dat deed de thuisploeg dus ook. Het resulteerde in de eerste helft in een goede kans voor Bas Dost. Een voorzet van Ricca belandde, nadat Dirar naar de vlakte werd gewerkt, voor de voeten van Mata. De Angolees dribbelde de zestien in en legde bal perfect op het hoofd van Dost. Hij kon de bal echter niet voldoende richting meegeven. Club bleef via de flanken de aanval zoeken, maar in goede kansen resulteerde dat in de eerste helft niet meer.

Dost valt uit

Weinig problemen dus voor Club Brugge in het eerste uur. Desondanks was de eerste tik voor de thuisploeg. De Mil moest na een krap uur gedwongen ingrijpen. Dost greep na een leep hakballetje naar de hamstring en moest het veld verlaten. Een flinke domper voor Blauw-Zwart. Dost kwam in januari over van Eintracht Frankfurt en was al zes keer trefzeker voor zijn nieuwe werkgever. Het wordt nu dus even afwachten of de boomlange spits zijn ploeg in de komende wedstrijden kan helpen.

Eerste serieuze mogelijkheid direct raak

Het uitvallen van Dost leek in eerste instantie niet heel veel invloed te hebben op Club. Kort na zijn invalbeurt kreeg Youssouph Badji dé kans om zijn ploeg op voorsprong te schieten. Hij nam de pass van Dirar echter niet lekker mee, waardoor hij uiteindelijk nog alles uit de kast moest halen om de bal op goal te krijgen. Dat lukte hem, maar de doelman van Kiev kon de bal keren. Club sloop vervolgens steeds verder terug naar achteren. Achteraf is natuurlijk altijd makkelijk praten, maar dat had de ploeg beter niet kunnen doen. Dynamo Kiev kreeg zo de kans om dreigender te worden. Dat resulteerde eerst al in een gevaarlijk schot van Mykola Sjaparenko, die nog gepakt kon worden door Mignolet.

Op een poging van Vitaliy Buyalskyi, die vloeide uit de een van de spaarzame aanvallen van Kiev, had Mignolet echter geen antwoord. Buyalskyi kon de bal van dichtbij binnenwerken. Een flinke domper voor Club. Die kwam de ploeg niet meer te boven. Uitschakeling in de Europa League is, evenals in het afgelopen seizoen, al na twee wedstrijden een feit.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws