Rik De Mil, trainer van Club NXT
LOKEREN, BELGIUM - AUGUST 30: Manager Rik De Mil of Club NXT during the 1B Pro League match between Club NXT and Lommel SK at the Daknam stadion on August 30, 2020 in Lokeren, Belgium, 30/08/2020. (Photo by Tomas Sisk / Photo News)
© Ts/Photo News

Club NXT: alle ballen op ‘Venezolaanse Dost’

Het wordt tijd dat Club NXT weer eens een wedstrijd wint. De laatste keer dat dat gebeurde, dateert immers alweer van bijna drie maanden geleden. De driepunter tegen Lierse Kempenzonen was vooralsnog ook de enige dit seizoen. Of de beloften er deze middag wel met de punten vandoor gaan? Die kans lijkt nihil. Ze gaan immers op bezoek bij koploper Union. Club NXT kan echter wel eindelijk een beroep doen op Daniel Pérez.

In tegenstelling tot de hoofdmacht, had Club NXT wat langer de tijd om zich op te laden voor de tweede seizoenshelft. En dat was nodig ook. In de eerste seizoenshelft verzamelden de beloften immers slechts zeven punten. Nu worden er tijdens het debuutseizoen natuurlijk ook geen wonderen verwacht, maar enkele goede resultaten zouden wel lekker zijn. Bij de hervatting van de competitie kreeg Club NXT de uitgelezen kans om op gelijke hoogte te komen met Lierse Kempenzonen, de voorlaatste. De beloften kwamen helemaal niet slecht voor de dag, maar zoals wel vaker was de tegenstander een stuk effectiever.

Ook twee weken geleden liet Club NXT zich van zijn beste kant zien. Op bezoek bij Seraing, waarvan het eerder dit seizoen twee keer kansloos verloor, kwam het echter één doelpunt tekort voor een resultaat. De manier waarop Seraing aan haar winnende treffer kwam, schoot bij Rik De Mil in het verkeerde keelgat. Naar aanleiding van zijn uitlatingen aan het adres van de arbitrage, kreeg hij een schorsing van één wedstrijd aan zijn broek gehangen. Hij staat dus niet langs de lijn tijdens de loodzware uitwedstrijd tegen Union, de koploper van 1B.

Pérez

De Mil zal het mogelijke debuut van Pérez dus niet van dichtbij meemaken. Van de Venezolaan wordt veel verwacht. Hij verruilde afgelopen mercato zijn thuisland voor Club Brugge, waar hij bij de beloften de kans krijgt om zich aan te passen aan zijn nieuwe omgeving en zich te ontwikkelen. Bij zijn vorige werkgever, Metropolitanos FC, was hij goed op dreef. Club NXT kan een doelpuntenmaker goed gebruiken. In de eerste seizoenshelft schoot Thibo Baeten nog wel eens een bal tegen de touwen, maar hij vertrok in januari naar NEC Nijmegen. Een flinke aderlating voor de beloften, waardoor de hoop nu is gevestigd op de boomlange Venezolaan. De vergelijking met Bas Dost is dan ook snel gemaakt. Ook het elftal van Philippe Clement smachtte naar een scorende spits.

Het duel tussen Union en Club NXT begint vanmiddag om 16.00 uur. De ploeg uit Brussel kwam van de week nog in actie tegen stadgenoot Anderlecht. Paars-Wit was in de achtste finales van de Croky Cup een paar maten te groot: 0-5. Bij Club NXT zullen de ogen uiteraard ook weer gericht zijn op Noah Mbamba. Het zestienjarige toptalent ondertekende vrijdagmiddag zijn eerste contract bij Club Brugge.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws