Mignolet kon zijn ploeg niet behoeden voor puntenverlies tegen Charleroi
BRUSSELS, BELGIUM - AUGUST 01 : Simon Mignolet goalkeeper of Club Brugge shows dejection after losing during the Belgian Croky Cup final match between Club Brugge KV and Royal Antwerp FC on August 1, 2020 in Brussels, Belgium, 1/08/2020 ( Photo by Gregory Van Gansen / Photonews
© Gvg/Photo News

Club Brugge wacht nog altijd in spanning af

Kan Rik De Mil vanavond tegen Dynamo Kiev rekenen op Simon Mignolet en Charles de Ketelaere? Dat is nog altijd de grote vraag. Club Brugge wacht immers nog op het resultaat van de extra test van woensdagmorgen. Zowel Mignolet als De Ketelaere testte positief op corona, maar heeft geen symptomen. Daarom bestaat bij Blauw-Zwart de hoop dat beide sterkhouders ‘gewoon’ kunnen meespelen.

Na het 1-1 gelijkspel in Kiev, waardoor Club Brugge vanavond met een prima uitgangspositie aan de return begint, onderging de selectie een nieuwe coronatest. De club hield haar adem in. Er werd gevreesd voor nieuwe besmettingen. In de dagen ervoor testten Stefano Denswil, Matej Mitrovic, Hans Vanaken, Noa Lang en Mats Rits allemaal positief. Daarnaast moesten ook Philippe Clement en zijn stafleden om dezelfde reden het heenduel in Kiev aan zich voorbij laten gaan. Club Brugge kreeg zaterdag echter goed nieuws te horen. Geen nieuwe besmettingen, waardoor de thuiswedstrijd tegen OH Leuven in ieder geval ‘gewoon’ doorgang kon hebben.

Dinsdagochtend kreeg de volledige delegatie van Club Brugge een nieuwe test voor de kiezen. Dit keer van de UEFA. Woensdagochtend werd het meest vervelende scenario waarheid voor de koploper van België. Mignolet en De Ketelaere bleken positief en moesten dus een streep zetten door de return tegen Dynamo Kiev. Club Brugge had echter haar twijfels bij de uitslag. Beide spelers hebben geen symptomen en testten een aantal dagen terug nog negatief. Zijn ze dan vals positief? Bij Mignolet was dat al eens eerder het geval. Om het zeker te weten ondergingen de doelman en De Ketelaere woensdagmorgen een extra test.

Ajax

De resultaten daarvan moeten vandaag binnendruppelen. Volgens Sporza wacht Club Brugge nog altijd in spanning af. De situatie doet een beetje denken aan die bij Ajax eerder dit seizoen. In de aanloop naar een groepsduel in de Champions League testten meerdere spelers positief op corona. Ook Ajax had haar twijfels bij de uitslag. De Nederlandse topclub kreeg uiteindelijk haar gelijk. Veel spelers die in eerste instantie positief testen, bleken vals positief, en konden dus ‘gewoon’ in actie komen. De kans zit er dus dik in dat Club Brugge pas enkele uren voor de aftrap duidelijkheid heeft.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws