Emmanuel Dennis tijdens Club Brugge-Borussia Dortmund
BRUGGE, BELGIUM - NOVEMBER 4 : Emmanuel Bonaventure Dennis forward of Club Brugge looks dejected durinng the Champions League Group F match between Club Brugge KV and Borussia Dortmund on November 04, 2020 in Brugge, Belgium, 4/11/2020 ( Photo by Jan De Meuleneir / Photo News
© Jan De Meuleneir/Photo News

Club Brugge-huurlingen hebben het moeilijk

Terwijl Club Brugge dit weekend niet in actie komt, hoopt een aantal verhuurde spelers zijn vorm terug te vinden. Zo gingen Loïs Openda en Michael Krmencik goed van start bij respectievelijk Vitesse en PAOK, maar staan ze inmiddels al even droog. Ook Emmanuel Dennis kan nog niet veel potten breken.

In de voorrondes voor het hoofdtoernooi van de Champions League was in het najaar van 2019 een belangrijke rol weggelegd voor Openda. Hij speelde nog geen tien minuten op bezoek bij Dynamo Kiev, maar was wel goed voor een doelpunt en een assist. Ook in de daaropvolgende wedstrijd tegen LASK Linz fungeerde hij als aangever. Een mooi seizoen leek hem voor de boeg te staan. Het viel uiteindelijk echter flink tegen. Hij kwam dan wel 25 keer in actie, maar hij stond slechts zeven keer aan de aftrap. Omdat de situatie tijdens de voorbereiding op dit seizoen niet meer perspectief bood, koos hij eieren voor zijn geld te kiezen.

Openda vertrok op huurbasis naar Vitesse. Dat bleek al snel een schot in de roos. Hij was volop trefzeker tijdens de voorbereiding. Die lijn zette hij door in de competitie. De aanvaller scoorde vier wedstrijden op een rij, waaronder de winnende tegen PSV. In een uitstekend draaiend elftal, was hij met zijn snelheid en kracht een belangrijk wapen. Bij ingang van de winterstop had hij zes doelpunten en drie assists achter zijn naam. Na de jaarwisseling kwam de klad er echter in. Niet alleen bij Openda, ook bij zijn teamgenoten. Vitesse wacht al vijf competitiewedstrijden op een zege, terwijl de huurling van Club Brugge in december voor de laatste keer trefzeker was in de Eredivisie. In de tussentijd bezorgde hij de Arnhemmers wel een plek bij de laatste vier van de KNVB Beker.

Michael Krmencik

Club Brugge legde in januari vorig jaar zes miljoen euro op tafel voor de komst van Krmencik. David Okereke maakte de hoge verwachtingen niet waar, waardoor een nieuwe spits geen overbodige luxe was. Krmencik kon in zijn eerste weken echter niet imponeren. De Tsjech had vervolgens de pech dat het coronavirus een streep zette door het restant van het seizoen. Tijdens de voorbereiding op het huidige seizoen werd duidelijk dat hij opnieuw moest beginnen. In de competitie deed Philippe Clement nauwelijks een beroep op hem. In september begon hij echter plots te scoren. Een opleving, alhoewel die van slechts korte duur was.

Krmencik verdween na zijn treffers tegen Waasland-Beveren en Zulte-Waregem en assist tijdens de stadsderby tegen Cercle weer uit het elftal. Hij kreeg af en toe nog de kans, maar maakte een matige indruk. Een vertrek leek voor zowel Club Brugge als Krmencik de beste optie. PAOK nam hem op huurbasis over. In Griekenland kende de spits een geweldige start. Daar kon hij in de afgelopen weken helaas geen vervolg aan geven. Hoewel hij wel zeker is van een basisplaats, trof hij op 17 januari voor de laatste keer doel in de competitie. In het bekertoernooi scoorde hij dan wel weer in drie opeenvolgende wedstrijden.

Michael Krmencik heeft gescoord voor Club Brugge
Michael Krmencik kende een opleving in september, maar die bleek van slechts korte duur. (Photo by Philippe Crochet/Photonews)

Emmanuel Dennis

Hoewel hij zijn prestaties binnen de lijnen niet om over naar huis te schrijven waren, was Dennis in de eerste seizoenshelft één van de meest besproken spelers van Club Brugge. Niet om zijn doelpunten of assists, maar om zijn acties buiten de lijnen. En dan met name die in de aanloop naar het uitduel met Borussia Dortmund. Op de dag van vertrek nam hij in de bus plaats op een plek die niet voor hem was. Zijn ploegmaten drongen er bij de Nigeriaan nog op aan om plaats te maken, maar dat wilde niet baten. Wat volgde was een hevige discussie met Clement. De coach besloot hem uiteindelijk buiten de selectie voor de trip naar Dortmund te laten.

Drie maanden later is hij actief in Duitsland. Blauw-Zwart wilde hem het liefst verkopen, maar dat was niet realistisch. 1.FC.Köln wilde hem graag op huurbasis overnemen. Club Brugge hoopt dat Dennis in Duitsland weer lekker gaat voetballen, zodat hij komende zomer wellicht alsnog voor een mooi bedrag een definitieve transfer kan maken. Vooralsnog kan hij echter weinig potten breken. In de bekerwedstrijd tegen Jahn Regensburg veranderde hij van held in de grote schlemiel. Hij scoorde, maar mistte ook een strafschop. In de Bundesliga was Dennis nog helemaal niet trefzeker. Hij bereidde ook nog geen doelpunt voor.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws