Philippe Clement
LEUVEN, BELGIUM - OCTOBER 24 : Philippe Clement head coach of Club Brugge during the Jupiler Pro League match between Oud-Heverlee Leuven v Club Brugge on October 24, 2020 in Leuven, Belgium, 24/10/2020 ( Photo by Vincent Kalut / Photonews
© Vincent Kalut/Photo News

Clement waarschuwde, maar werd niet gehoord

Vooralsnog gaat de thuiswedstrijd van Club Brugge tegen OH Leuven ‘gewoon’ door. De afgelopen dagen stond daar door de coronauitbraak en nieuwe testen nog een serieus vraagteken achter. Er volgden echter geen nieuwe besmettingen, waardoor de ploeg zich mag opladen voor het duel met de promovendus, dat naar behoren presteert. Eerder dit seizoen ging het nog mis in Oud-Heverlee en Leuven, ondanks waarschuwingen van Philippe Clement.

Club Brugge ging op 24 oktober op bezoek bij OH Leuven. Een aantal dagen ervoor kende de landskampioen nog een geweldige avond in Sint-Petersburg. Ondanks de afwezigheid van onder anderen Simon Mignolet en Odilon Kossounou, maakte de ploeg van Clement een goede indruk bij Zenit. Sterker nog, de drie punten gingen mee het vliegtuig in. De wedstrijd leek tot in de blessuretijd af te stevenen op een gelijkspel, maar dankzij een rake intikker van Charles de Ketelaere ging de zege alsnog naar Blauw-Zwart. Tot veel blijdschap. Een goede start in de groepsfase van de Champions League was een feit. Daarnaast tankte de ploeg vertrouwen voor de volgende wedstrijden.

Heel lang om na te genieten van de triomf in Rusland had Club Brugge niet. Vier dagen na de zege in Sint-Petersburg moest er ook worden gewonnen van OHL. Op papier was Blauw-Zwart natuurlijk de grote favoriet. De ploeg was op dat moment al zes competitiewedstrijden ongeslagen en toonde in de Champions League aan dat het met de vorm wel goed zat. In de aanloop naar het bezoek aan OHL waakte Clement echter voor onderschatting. Hij was onder de indruk van Marc Brys, de coach van de ploeg uit Oud-Heverlee en Leuven. De promovendus presteerde immers naar behoren in de eerste competitieweken.

Op zijn hoede

Maar het ging tijdens de persconferentie van vrijdag 23 oktober natuurlijk vooral over de ploeg van Clement. En de zege in Sint-Petersburg. ”Zeventien jaar geleden verloren we van Heusden-Zolder in de week dat we op AC Milan wonnen. OH Leuven is beter dan Heusden-Zolder”, waarschuwde de oefenmeester zijn manschappen. ”Met een prestatie zoals in Zenit bewijs je dat je een hele goeie ploeg hebt. Maar om een grote ploeg te hebben en echt toppers te zijn, dan moet je dat om de drie dagen kunnen en niet een keer pieken.”

Opvallend was het dat Clement een dag later vervolgens zonder Ruud Vormer, Charles de Ketelaere en Emmanuel Dennis aan de aftrap begon. Daar had hij achteraf gezien waarschijnlijk veel spijt van. Club Brugge liet zich volledig verrassen door OHL en droop af met een 2-1 nederlaag. De waarschuwingen van Clement haalden dus weinig uit.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws