Clement stelt het geduld van de beloften op de proef

Philippe Clement en Maxim De Cuyper
Philippe Clement en Maxim De Cuyper Foto: © Foto: ©Photonews

Philippe Clement riep in de afgelopen weken vaak genoeg dat hij al zijn spelers nodig heeft. Ook de heren die wat minder vaak aan de bak komen. Met het bomvolle schema kwam de bekerwedstrijd tegen Olsa Brakel dan ook op het perfecte moment. In dat duel konden Ignace Van Der Brempt, Thomas Van den Keybus en Maxim De Cuyper zich eindelijk weer laten zien. Vanavond zijn ze er echter niet bij. Clement vraagt hen om geduld.

Toen Charles de Ketelaere op 25 september 2019 zijn officiële debuut maakte in de hoofdmacht van Club Brugge, hadden waarschijnlijk niet veel mensen verwacht dat hij een jaar later een van de uitblinkers zou zijn. De Ketelaere bewijst echter hoe snel het kan gaan in de voetballerij. Ook hij moest geduldig wachten op een echte kans. Waar hij het in de eerste seizoenshelft van het afgelopen seizoen vooral moest doen met (korte) invalbeurten, was hij na de winterstop niet meer uit de basis weg te denken. Club Brugge mocht dan wel bijna vijftien miljoen euro hebben betaald voor de komst van David Okereke en Michael Krmencik, beiden zagen vanaf de bank toe hoe een 19-jarige speler uit de eigen jeugd indruk maakte.

De Cuyper

In aanloop naar dit seizoen kende De Ketelaere echter een kleine terugval. Op zijn leeftijd is dat natuurlijk niet meer dan logisch. Hij liet zijn koppie echter niet hangen en maakte zoveel indruk, dat Clement op een gegeven moment niet meer om hem heen kon. Met doelpunten en assists in de Champions League speelde hij zich ook nog eens in de selectie van de Rode Duivels. Ook De Cuyper mocht zich vorig seizoen voor het eerst laten zien voor het grote publiek. De linksback speelde 163 minuten in het tweeluik met Manchester United. Hij moest vervolgens tot afgelopen woensdag wachten tot zijn volgende minuten in de hoofdmacht. Met Eduard Sobol en Federico Ricca heeft Clement immers al twee opties voor de linkervleugel.

Sobol heeft het dit seizoen echter een stuk moeilijker dan vorig jaar. Het is dan ook de vraag of we hem na dit seizoen terugzien op Jan Breydel. De Cuyper hoopt waarschijnlijk van niet. Hij vierde in december zijn 20ste verjaardag. Daarmee bereikte hij een leeftijd waarop hij, zeker in het hedendaagse voetbal, op een hoger niveau dan 1B moet gaan spelen. Evenals De Ketelaere is hij een kind van de club. Club Brugge zal hem dus niet zomaar laten gaan, mocht De Cuyper ook in aanloop naar volgend seizoen concluderen dat zijn kansen op speeltijd nihil zijn. Ook Ignace Van der Brempt klopt hard op de deur. Maar ook hij moest, evenals De Cuyper, lang wachten op zijn eerste minuten na zijn debuut.

Van Der Brempt
Ignace Van Der Brempt in actie op bezoek bij KV Mechelen in december. (Photo by Nico Vereecken/Photo News)

Transferontwikkelingen

In de bekerwedstrijd tegen Olsa Brakel stond hij voor de tweede keer dit seizoen in de basis. Hij maakte een goede indruk, alvorens hij na 63 minuten werd vervangen door Nabil Dirar. De Marokkaan speelt tot het einde van het seizoen op huurbasis voor Club. Afhankelijk van hoe het allemaal verloopt, kan de samenwerking altijd worden verlengd. Dat zal waarschijnlijk ook afhangen van de plannen van Clinton Mata. De Angolees is wederom bezig aan een sterk seizoen. Het moet gek lopen wil er komende zomer geen serieuze belangstelling voor hem zijn. Van Der Brempt zal de situatie nauwlettend in de gaten houden. Als hij zich bij Club NXT van zijn beste kant laat zien, zal zijn kans sowieso komen.

En dan hebben we ook nog Van Den Keybus. Hij stond tegen de amateurs van Olsa Brakel voor de eerste keer aan de aftrap. Na afloop was Clement lovend over de middenvelder. ''Hij is een goede evolutie aan het doormaken. Thomas heeft vandaag goede dingen laten zien, al was het nog niet de beste Thomas die we gezien hebben'', aldus de trainer. Van den Keybus zal uiteraard hetzelfde pad als De Ketelaere willen bewandelen. Maar wat voor Van Der Brempt en De Cuyper geldt, geldt ook voor hem. Hij moet geduld tonen. Het huidige middenveld van Club staat immers als een huis. Maar er komen altijd kansen. En als die komen, moet Van den Keybus er staan.

https://twitter.com/ClubNxt/status/1357039453118816256?s=20
Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
1/04
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
7/04
Club Brugge
18:30
Anderlecht
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand