Philippe Clement in de wedstrijd tegen Genk
BRUGGE, BELGIUM - JANUARY 24 : Philippe Clement head coach of Club Brugge gestures during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and KRC Genk at the Jan Breydel stadium on January 24, 2021 in Brugge, Belgium, 24/01/2021 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

Clement laat van zich horen in aanloop naar Kiev-thuis

Club Brugge moet het tijdens de return tegen Dynamo Kiev in de Europa League zonder de nodige sterkhouders doen. Onder anderen Hans Vanaken, Noa Lang, Mats Rits en Charles de Ketelaere zijn er vanwege corona niet bij. Om dezelfde reden zal ook Philippe Clement niet langs de kant staan. De coach moest de heenwedstrijd in Kiev ook al aan zich voorbij laten gaan. In de aanloop naar de aftrap van vanavond laat hij nog eens van zich horen.

Clement maakt een bijzonder seizoen door met Club Brugge. Nadat de ploeg zich in het afgelopen seizoen op overtuigende wijze kroonde tot landskampioen, leek het ook de Croky Cup aan de prijzenkast toe te kunnen voegen. Antwerp FC bleek in Brussel echter met 0-1 te sterk. De competitiestart was vervolgens niet om over naar huis te schrijven, terwijl Club Brugge zich in de Champions League wel van haar beste kant liet zien. Voldoende voor een plek bij de laatste zestien was het echter niet. Clement en co kwamen op bezoek bij Lazio één doelpunt tekort.

Een enorme teleurstelling, maar uiteindelijk overheerste de trots. Ook in eigen land werden de prestaties met de week beter. De landskampioen schoot in het nieuwe kalenderjaar uit de startblokken en heeft de concurrentie inmiddels op ruime afstand gezet. Nationaal succes is echter niet meer voldoende. De club is hyperambitieus en wil zich ook in Europa meten met de allergrootsten. De finale van de Europa League? Zeg nooit nooit. Maar goed, eerst Dynamo Kiev uit het toernooi knikkeren. Dat moet gebeuren zonder heel wat sterkhouders en dus ook zonder Clement. ”Ja, die quarantaine is moeilijk natuurlijk, omdat ik niet bij mijn jongens kan zijn en de staf ook niet.”

Supertrots

Aan het woord is Clement, die inmiddels al ruim een week in quarantaine zit. ”Maar we werken allemaal van thuis uit en op die manier knokken we ons er wel door op een positieve manier.” Vorige week zat hij al voor de buis gekluisterd om zijn ploeg in actie te zien in het verre Oosten. ”Die uitmatch tegen Kiev was heel speciaal natuurlijk omdat je de meetings vanuit quarantaineplaats moet doen en dat je moet supporteren voor tv. En ik ben supertrots op de fantastische manier waarop de spelers, maar ook de staf, het daar gedaan hebben.”

Benieuwd naar wat hij over de match van vanavond heeft te zeggen? Check de video!

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws